Kako da očistite kupatilo za manje od 15 minuta (Foto)

Objavljeno: 14. 10. 2014 u 10:11h

Jedno od najposjećenijih “mjesta” u svakom domu je kupatilo. I obično kad imate goste u kući, skoro pa će uvijek imati potrebu da ga posjete. Da ne biste previše razmišljali šta će neko reći o čistoći vašeg kupatila, redovno ga održavajte. Ali, ako za to nemate dovoljno vremena, naučite kako da ga očistite za manje od petnaest minuta.

Kesa za smeće

k1

Za početak uzmite plastičnu kesu za smeće i zakačite je na kvaku od vrata. Na ovaj način ćete najbrže skupiti smeće u nju.

Očistite wc šolju

k2

Zatim, u wc šolju naspite razblaženu varikinu i wc četkom pređite unutar cijele šolje. Ostavite kiselinu da odstoji pet minuta pa pustite vodu.

Očistite kadu, lavabo i ogledalo

k3

Dok varikina “odradi” svoje, vi pređite na čišćenje ostatka kupatila. U sprej bočicu naspite jednake dijelove vode i alkoholnog sirćeta. Na pamučnu krpu ili papirni ubrus nanesite dobijeno sredstvo te uklonite ostatke sapuna sa kade, iz lavaboa, očistite ogledalo, police i sve ostale zaprljane površine.

Riješite se smeća

k4

Krpu ili ubrus natopljene mješavinom sirćeta i vode iskoristite i da skinete prašinu sa vodokotilića te očistite oko i iza wc šolje. Zatim ih bacite u vreću zakačenu na vratima. Ostatke varikine i razblaženog sirćeta prospite u šolju te povucite vodu. Krenite dalje!

Trik sa peškirom

k5

Nemojte se brinuti ako su svi peškiri za tuširanje prljavi. Uzmite one manje, za umivanje pa ih zakačite na vješalicu. Gosti će ih ionako jednokratno upotrijebiti.

Završetak

k6

Sada je vrijeme da očistite pod. Dobro istresite prostirke iz kupatila kako bi izgledale kao da su upravo usisane. Uzmite papirni ubrus, koji ste prethodno navlažili i pređite po ćoškovima kako biste pokupili svu nakupljenu prašinu. Sve odložite u kesu za smeće koju ćete izbacitiu kontejner. I to je to!

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/kako-da-ocistite-kupatilo-za-manje-od-15-minuta-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])