Prirodni omekšivač rublja – napravite same! Brzo, bezbjedno i jeftino (Foto)

Objavljeno: 24. 9. 2014 u 10:52h

Za ljubitelje svega naturalnog predlažemo još jednu zanimljivu mogućnost – da napravite prirodni omekšivač rublja.

Omekšivač

Postoje različite varijante pravljenja istih ali ova jedna od najboljih. Ako želite napraviti omekšivač rublja svojima rukama, a da bude bezbjedan po vas i okolinu, jeftin ali efikasan, onda je ovaj recept za vas.

Prirodni omekšivač rublja. Recept:

  • 100 gr sode bikarbone
  • 150 ml tople vode
  • 800 ml alkoholnog sirćeta (može i jabukovo)
  • eterična ulja (po želji)

om2

1. Pomješajte vodu i sirće i polako dodajte sodu bikarbonu, stalno miješajući. Sačekajte završetak reakcije, koja može biti veoma burna ( u smislu penušanja i iskipljenja, pa da se pripremite). Zato preporučujemo da sve sastojke miješate u većem sudu.

om3

2. Sada smjesu prespite u drugu ambalažu, u kojoj ćete čuvati vaš omekšivač. U ovom slučaju to je bila prazna flaša od šampona.

3. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, po vašem ukusu, zatvorite čepom i dobro promućkajte.

om4

Vas prirodni omekšivač je gotov!

Koristili smo eterično ulje čajnog drveta i jele, po desetak kapi od svakog.

Možete, recimo, koristiti kombinaciju limun+lavanda ili čajno drvo+eukaliptus. Odlična kombimacija. Ali, sve je stvar vašeg ukusa.

A rublje je zaista mekano na dodir, čak i svilenkasto.

Prije svake upotrebe flasu sa omekšivačem malo promućkajte!

Uspješno i mirišljavo vam pranje!

Izvor: uspesnazena.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/prirodni-omeksivac-rublja-napravite-same-brzo-bezbjedno-i-jeftino-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])