Kako da od svog doma napravite raj (bez potrošene pare)

Objavljeno: 25. 8. 2014 u 19:06h

Dan za danom prolazi u iščekivanju godišnjeg odmora. Nažalost, tako vam i život prolazi u iščekivanju da negdje odete i odmorite se od svakodnevnih obaveza.

kate-bosworth-closet-1024x768-580x435

Da ne bi “živjele” od odmora do odmora, kod kuće napravite svoj mali raj koji će vam pružiti mir i vratiti energiju nakon napornog radnog dana. Najbolje od svega je što vam za vaš lični raj uopšte neće biti potreban novac. Sledećih par savjeta će vam pomoći da se svaki dan osjećate kao da ste u raju.

Riješite se nepotrebnih stvari

Pretpostavka je da, kada biste bili u raju, osjećali biste smireno i opušteno. Ali kako da imate isti osjećaj u svom domu? Za početak, riješite se svih nepotrebnih stvari koje niste godinama koristili. Ovo može biti težak posao, jer se najčešće vežete za predmete koje već dugo posjedujete. Pustite laganu muziku i krenite od sobe do sobe. Odvajajte stvari koje vam ničemu ne služe. I, u redu je ako ostavite par “nepotrebnih” stvari, ali nemojte da pretjerujete.

Zadržite samo one stvari koje vas usrećuju

Sad udahnite duboko i pogledajte šta je ostalo od vaše prošlosti. Da li ste se riješili starih fotografija, poklona i komada odjeće koji su u vama izazivali neprijatna osjećanja? Sve ono što ste ostavili trebalo bi da predstavlja ono što ste vi danas, a ne šta ste bili nekada. Da biste uživali u sadašnjem trenutku, prošlost ostavite tamo gdje joj je i mjesto – u prošlosti.

“Transformišite” svoj dom

Kada ste na odmoru, čišćenje je sigurno poslednja stvar koju bi radili. Ali, da biste napravili savršeno mjesto za odmor, morate da “zasučete” rukave. Pojačajte muziku, stavite gumene rukavice i dobro izribajte svoj dom. Nemojte samo površinski da čistite, otvorite svaku ladicu i izbacite nepotrebne stvari iz nje. Na ovaj način stvorićete pozitivnu energiju u svom domu, a samim tim i vi ćete se odmah bolje osjećati.

Uživajte u stvarima koje vas opuštaju

Dobro ste se naradili i sad je došlo vrijeme da se odmorite. Pronađite kutak gdje ćete se osjećati opušteno i raditi stvari koje vi volite. Udobno se smjestite i uzmite omiljenu knjigu koja će vas u potpunosti opustiti. Meditacija, lagani pilates ili nešto sasvim treće donijeće vam potpuni mir.

Posvetite se sebi

Zašto ne biste “zaokružili” cijelu priču prije odlaska na spavanje? Napravite kupku u koju ste dodali par kapi ulja od lavande i uživajte u predivnom mirisu. On će vas potpuno opustiti i pomoći da lakše zaspite.

Izvor: Minimagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/kako-da-od-svog-doma-napravite-raj-bez-potrosene-pare/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])