Napravite svoju lava lampu u pet koraka (Video)

Objavljeno: 23. 7. 2014 u 14:01h

O.K., davno je prošlo ‘zlatno doba’ lava lampi, no i dalje su zabavne, a i sami ih možete napraviti kući bez puno muke, što će sigurno oduševiti svu djecu, ako već ne i odrasle.

lava lampa

Ono što vam treba je prozirna plastična boca od litre, 3/4 šoljice vode, biljno ulje, neke šumeće tablete (tipa andol) i boja za hranu.

Natočite vodu u bocu, te zatim uz pomoć lijevka nalijte ulje skoro do vrha boce. Trebaćete pričekati par minuta dok se voda i ulje razdvoje.

Dodajte 10 kapi boje za hranu u bocu. Kapi će proći kroz ulje i zatim se spojiti s vodom na dnu.

Razlomite šumeću tabletu na pola i jednu polovinu ubacite u bocu. Gledajte kako tone i zatim počinje predivan prizor. Kako biste produžili efekt, ubacite i drugu polovinu šumeće tablete, a za pravi učinak lava lampe kroz dno boce uperite svjetlo svjetiljke.

Izvor: Magazin.net.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kuca-i-vrt/napravite-svoju-lava-lampu-u-pet-koraka-video/||claudebot