6 sastojaka uspjeha: Tajni recept uspješnih žena!

Objavljeno: 2. 4. 2014 u 17:02h

Svako ima svoju definiciju uspjeha. Ipak, na putu do njega postoji nekoliko zajedničkih osobina uspješnih ljudi. Osim što dosta rade, vjeruju u sebe i svoj rad i nikad ne odustaju, uspješne žene imaju još nekoliko malih tajni zbog kojih se nalaze tu gdje jesu. Predstavljamo neke od njih, piše Elle.rs.

zena

1. Ne pokušavaju da budu savršene

Prema pisanju Huffington Posta, težnja savršenstvu dovodi do nezadovoljstva, koje bi nas moglo puno koštati, jer opšte je poznato da ništa i niko nije savršen.

2. Strast

Koliko god bili pametni i vješti u nečemu, ako ne osjećamo baš nikakvu strast prema svom poslu, nema ni motivacije, koja je ključna za uspjeh. Uspješne žene vole to što rade.

3. Partner koji ima razumijevanja

Teško da ćete susresti ženu koja je uspješna, a nema podršku svog partnera. Druga i jedina opcija je da je slobodna. Zato, partneri koji nemaju razumijevanja za posao koji one rade, kod ovakvih žena nemaju šanse.

4. Rizik je dio posla

Drugim riječima, ko ne reskira – ne profitira. Uspješne žene to znaju, te se ponekad odvaže da sve stave na kocku, pa šta bude. Isto je i sa neuspjehom. Kad se dogodi, one ga prihvataju i odmah kreću dalje.

5. Aktivnost

Aktivne žene brinu o sebi. Paze na ishranu i vježbaju, jer znaju da je redovna fizička aktivnost odličan “izduvni ventil”. One znaju da svakoj od nas treba vremena za sebe, pa makar to podrazumijevalo i jedan sat dnevno.

6. Kontakti i prijateljstva

Žene koje imaju svoje karijere znaju da sa svima treba biti dobar, jer nikad ne znaš ko ti sve i kako može pomoći. Takođe, kvalitetni prijatelji i podrška istih čine nas srećnijima i zadovoljnijima.

Izvor: Elle

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/6-sastojaka-uspjeha-tajni-recept-uspjesnih-zena/||claudebot