Astro stil: Ovan voli udobnu garderobu, u ormaru Škorpije dominira crna boja i koža!

Objavljeno: 24. 10. 2014 u 13:52h

Kada je riječ o načinu oblačenja, astrolozi tvrde da naši afiniteti u mnogome zavise od horoskopskog znaka, koji opdređuje naš karakter i sklonosti.

horos

Kakva vam odjeća odgovara prema zodijaku i koji čuveni kreator je rođen u vašem znaku, pročitajte u nastavku.

Ovan

Žena Ovan voli sport, brzu vožnju i tzv. muška zanimanja. Ovakav temperament podrazujmeva i određen stil oblačenja – udoban i praktičan. Ako se ne radi o pravoj uniformi, Ovnu se u svakom slučaju dopada vojnički stil – maskirne hlače, majice i jakne, sve vrste trenerki i sportskih patika. Žene Ovnovi imaju lijepe noge koje otkrivaju bermudama i kratkim hlačama, rijetko mini – suknjama. Dobro im pristaje top s visokim izrezom,zatvoren do grla, ali koji otkriva ruke. Dio tijela koji simbolizuje Ovna je glava, pa pripadnicu ovog horoskopskog znaka nikad nećete videti sa šeširom ili kapom. Omiljena boja im je crvena, a omiljeni materijal – vuna. Modni kreator rođen u znaku Ovna je Vivijen Vestvud.

Bik

Žene Bikovi vole tradiciju, dom, prirodu i dobru kuhinju. Krase ih ženstvene obline. Istovremeno vole praktične, ali lijepe i rafinirane stvari. Dobro im pristaju tanki materijali, komotnog kroja, tako da njihove više ili manje izražene obline nisu pretjerano naglašene. Uz gustu, sjajnu i najčešće dugu kosu, žena Bik nepogrešivo bira odjevne predmete koji joj najbolje pristaju. Dio tijela koji je važan za Bika je vrat, pa ne podnose šalove i ogrlice, a ako ih i nose, nose ih spuštene da bi vrat bio slobodan. Bikovi vole ružičastu, smaragdnu, bijelu i nježno žutu boju tkanina. Modni kreator rođen u znaku Bika je Valentino.

Blizanci

Mladolikog izgleda, žena Blizanac i u poznim godinama može razmjenjivati garderobu sa svojom ćerkom. Modno, ona je Lolita. Njen životni stil zahtjeva i odgovarajuću, bogatu garderobu. Ne može se dva puta obući ista haljina. Neprestana želja za novim stvarima djeluje razarajuće na kućni budžet Blizanaca. Dio tijela koji ih simbolizuje su ruke, koje rado otkrivaju nekim originalnim džemperom, čak i zimi, a naglasak stavljaju na neobične rukave. Sintetiku vole više od prirodnih materijala. Vole žutu, fluorescentne i psihodelične boje. Modni kreator rođen u ovom znaku je Fioruči.

Rak

Rak se oblači slijedeći diskretne nijanse svojih osjećanja, a modne trendove gotovo nikada ne prati. Žene Rakovi priklanjaju se krajnje ženstvenom, ali tradicionalnom stilu ili se oblače kao djevojčice. Nije rijetkost vidjeti ženu Raka u pedesetim godinama kako nosi cipele s kaišićima, ravnih đonova – poput onih na lutkama. I odlično im pristaju. Žene ovog znaka vole čipku, volane, haljine zategnute u struku, kao i haljine kombinezon kroja, s tankim naramenicama. Vole boje Mjeseca: biserno bijelu, sedefastu i srebrnu. Modni kreator rođen u znaku Raka je Đorđo Armani.

Lav

Lavica mora svima pokazati i dokazati da je kraljica. Haljina ne samo da mora biti od nekog čuvenog kreatora, nego mora biti najskuplja u cijeloj kolekciji. Lavicu možete prepoznati po tome što je okićena zlatom ili je sva u šljokicama i svili još od ranog jutra. Često ima lijepu, bujnu plavu ili crvenu kosu, poput lavlje grive. Ako joj materijalne mogućnosti ne dopuštaju sve te skupe stvari, Lavica je sposobna da se zapusti do kraja i da se istakne barem time. Omiljena boja je zlatnožuta, eventualno narandžasta. Modni kreator rođen u ovom znaku je Iv Sen Loran.

Djevica

Znak koji odgovara šestoj kući Zodijaka, a ta kuća simbolizuje modu, često je veoma skromno i neupadljivo obučen. Djevica je prije krojačica nego moderna žena. Hirurškom preciznošću i svojstvenom metodičnošću poštuje sva klasična modna pravila. Djevica voli sve što je korisno i praktično, a u njenom slučaju to znači odjevne predmete sa džepovima i velike ženske torbe, koje su joj ponekad fetiš i kojih ima cijelu kolekciju. Žena u mokasinama i kratkoj škotskoj suknji najvjerovatnije je Djevica. Njene boje su senf žuta i kobaltna plava. Modni kreator rođen u ovom znaku je Tom Ford.

Vaga

Žene Vage su lijepe i elegantne, u stalnoj potrazi za savršenom harmonijom. Vage vole prefinjeni klasični stil poput onog Ketrin Denev ili Gvinet Paltrou, osim ako neki senzualni uticaj ne rezultira stilom Rite Hejvort ili Monike Beluči. Vaga voli svilu, pamuk, lan, odnosno prirodne materijale. Premda bira kvalitetne cipele, voli najjednostavnije modele, tamne boje i bez ikakvih ukrasa. Vaga voli nježne jesenje boje, boju meda, starog zlata, mahovine, ništa drečavo, upadljivo i napadno. Modni kreator rođen u znaku Vage je Joši Jamamoto.

Škorpija

Najseksepilniji i najmisteriozniji znak Zodijaka. Škorpiju ćete prepoznati po prodornom pogledu tamnih očiju. Premda je često nepravilnih crta lica ili građe, na veliku zavist klasičnih ljepotica, njenom magnetizmu teško koji muškarac može odoljeti. S tim u vezi, može se oblačiti kako želi. Najviše voli crno, sado-mazo komplete, odeću koja nalikuje donjem vešu (steznike, haljine kombinezon kroja), kožne odjevne predmete. Njena sklonost ka tajnovitosti uključuje duge haljine s prorezom ili potpuno zatvorene, ali prozirne bluze. Škorpion simbolizuje genitalnu zonu, pa im najviše odgovara odjeća niskog struka koja otkriva veš i dio tijela. Modni kreator rođen u ovom znaku je Stefano Gabana.

Strijelac

Istraživačicu, putnicu i sportistkinju, ženu Strijelca odlikuju lijepe noge. U prevodu – mini-suknje i čizme do mile volje. Kad završi s umivanjem ili tuširanjem, žena Strijelac smatra da je za taj dan svoj tretman ljepote privela kraju. Nije pomodna, plijeni svojim divnim osmjehom, dugim nogama i prirodnošću svog stila. Odgovara joj sportski i etno stil. Ne treba se iznenaditi ako ženu Strijelca vidimo u sariju – to su njeni suveniri s putovanja. Njene boje su crvena (poput nara), ljubičasta, tamnonarandžasta i smeđa. Modni kreator rođen u znaku Strijelca je Alesandro Del Akva.

Jarac

Ako u bioskopu sretnete zavodnicu koja ispred vas korača uspravnim, elegantnim hodom, najvjerovatnije se radi o ženi Jarcu. Modu ne prati, jer bi njena potreba za autonomijom stradala pred bilo čijim diktatom. Za sebe želi samo ono što zaslužuje, vrhunski kvalitet u svemu, uključujući i odjeću. Možete je vidjeti u jakni od tvida staroj dvadeset godina, prema kojoj vaš novi sako izgleda kao stara krpa ili u crnoj haljini uz koju nosi torbicu skuplju od nakita svih prisutnih žena. Jarca simbolizuju leđa, pa zato ova žena ima kraljevsko držanje i često dubok izrez haljine na lijepim leđima. Boja: sve varijante crne, boja leda, slonovače, purpurno crvena. Modni kreator rođen u znaku Jarca je Rafaela Kurijel.

Vodolija

Potpuno nekonvencionalan znak, sa stalnom potrebom za transformacijom. Vodolija ne prati modu, nego anticipira modne trendove. U improvizaciji žena Vodolija je genijalna. Njen način oblačenja je revolucionaran i futuristički. Lako ćete je sresti u majici s likom Če Gevare. Obožava bižuteriju, a ponekad se šminka do neprepoznatljivosti. Voli sve što sjaji, kao i sintetičke materijale protkane zlatnim nitima, šljokicama, perlama, kao i materijale čija se boja preliva – taft i svileni moher. Voli električno plavu boju u svim nijansama, kobaltnu, zelenu poput vode. Modni kreator rođen u znaku Vodolije je Kricija, piše Stil.

Ribe

Romantične, beskrajno ženstvene, sentimentalne, empatične Ribe, za razliku od sebi suprotnog znaka, Djevice, simbol su mode, ali je uglavnom proizvode. Genijalni modni kreatori rođeni su u ovom znaku – Živanši, Moskino, Kenzo. Dio tijela koji Ribe simbolizuju jesu stopala, stoga je njihov najomiljeniji dio garderobe zapravo obuća. Imaju lijepa stopala, a kad bi mogle i zimi bi nosile što otvorenije sandale. Žene Ribe ne štede novac da bi se obukle jedinstveno. Boje: ciklama roze, zumbul plava, srebrna, bijela. Još jedan modni velikan rođen u ovom znaku je Aleksandar Mekvin.

Izvor: kurir.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/astrologija/astro-stil-ovan-voli-udobnu-garderobu-u-ormaru-skorpije-dominira-crna-boja-i-koza/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])