Savjesna mama: 5 životnih lekcija kojima trebate naučiti djecu

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 18:52h

Život je prava misterija. Nepredvidiv je i postoji tako mnogo stvari na koje ne možete uticati. Ipak, sa svakim danom učite nešto novo što vam pomaže da postajete snažniji, hrabriji, bolji.

mama_kcerkica_1t6

Određene životne lekcije su vam prenijeli vaši roditelji, a neke od njih ste iskusili i naučili sami. Kada je riječ o tako važnim lekcijama, bitno je da njima naučite i svoju djecu. Ponavljajte ih iz dana u dan, sve dok ih ne nauče. Vjerujte, vaše dijete vam može biti samo zahvalno. Sledećih pet lekcija im može mnogo pomoći u životu.

Svaki kraj je početak nečeg boljeg

Pusti situacije, bol i očekivanja. Ta osoba koja ti je slomila srce je blagoslov, kao i pouka. Odrastao/odrasla si i ovo je priprema za nešto mnogo veće. Budi otvoren/a za nepoznato, jer je ono ispunjeno čudima i magičnim trenucima. Sve je sasvim u redu i nešto mnogo bolje je na putu ka tebi.

Niko nije zadužen za tvoju sreću osim tebe

Nemoj se ponašati kao žrtva i misliti da ti se život samo desio. Ti imaš moć da promijeniš bilo šta u svom životu. Ako ti se nešto ne sviđa, skupi hrabrost da to promijeniš. Mnogo si snažniji/snažnija nego što to želiš sebi priznati. Možeš pomjeriti planine i promijeniti svoju sudbinu kada si zaista spreman/spremna i voljan/voljna.

Ti si lijep/a

Nemoj provoditi previše vremena razmišljajući o svojoj tjelesnoj težini, broju koji vaga pokazuje i hrani. Broj na vagi te ne definiše. Hrana nije neprijatelj i tvoje tijelo će ti jednog dana biti najbolji prijatelj. Nemoj biti tako strog/a prema sebi! Mnogo si ljepši/ljepša nego što to sebi priznaješ, a tvoja tjelesna težina te ne definiše niti ograničava veličinu tvoje duše.

Ono što drugi kažu odraz je njihove ličnosti, ne tvoje

Provodiš previše vremena pitajući se šta drugi misle i previše ih slušaš. Nemoj nikada dopustiti da njihovo mišljenje postane tvoje. Ono što oni kažu ili urade nema nikakve veze s tobom. Uvažavaj tuđa mišljenja, ali se uvijek trudi da ne osuđuješ te razmisli prije nego odgovoriš. Vjeruj mi, tako ćeš se razlikovati od mora drugih i to na veoma pozitivan način.

I to će jednom proći

Promjena je jedina konstanta u životu. Ono što te muči u ovom trenutku ne mora te definisati. Ti nisi problem koji imaš. Ono što danas može izgledati kao trauma koja će ti promijeniti život, sutra će biti samo sjećanje. I to će proći!

Izvor: Minimagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/savjesna-mama-5-zivotnih-lekcija-kojima-trebate-nauciti-djecu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])