Ova tehnika nepogrešivo otkriva laže li vam partner

Objavljeno: 22. 4. 2014 u 21:04h

Sumnjate da vas vara? Postavite mu nekoliko konkretnih pitanja, a potom pomno gledajte kako vam odgovara. Zapravo vrlo lako možete otkriti.

prevara

Stručnjaci koji proučavaju ljudsko ponašanje već godinama otkrivaju na koje sve načine možemo detektovati laže li nam neko. Riječ je o ljudima koji rade s policijom i srodnim službama čiji je posao otkrivati laganje. Najnovije tehnike sakupljene su na jedno mjesto, a vama mogu pomoći da otkrijete laže li vam partner.

Oklijevanje s odgovorom

Ako svoga partnera pitate nešto o svojoj vezi ili vjernosti, a on oklijeva s odgovorom, odnosno napravi kratku pauzu, vjerovatno laže. Pauza nastaje zbog toga što mozak treba malo vremena da stvori informaciju koja nije istinita.

Zamuckuje

Kada partnera vrlo direktno nešto pitate i njegov odgovor na to može biti samo da ili ne, ali on ipak zamuckuje i proizvodi zvukove koji nisu riječi, to je znak da laže. Zamuckivanje je zapravo kupovanje vremena kako bi se mozak pripremio za laž.

Odbrana i izvrtanje

Kad se osoba koja laže osjeća stjerana u kut, počinje se pretjerano braniti i izvrće teze. Na primjer, kada vi kažete nešto što pokazuje da ste blizu istini, osoba će skočiti i vrlo glasno reći: ‘Je li moguće da ti mene optužuješ za prevaru?! Nikada mi nisi vjerovala!’ To bi mogao biti znak nevjere.

Ili vas gleda u oči ili izbjegava pogled

Muškarac koji je prevario partnerku i zbog toga mu je neprijatno, skretaće pogled i to je već dobro poznati znak laganja. Međutim, vrsni lažljivci koji ne osjećaju kajanje i nipošto ne žele biti uhvaćeni u laži, gledaće vas pravo u oči. Time želi pokazati da je iskren, ali zapravo nije.

Govor je prepun detalja

Kada sa svojim muškarcem razgovarate o nevjeri i kada ga ispitujete sve vezano uz to, obratite pažnju na sadržaj koji govori. Naime, uočeno je da vrsni lažljivci koriste puno detalja. Gotovo kao da pričaju priču… To čine kako bi vas uvjerili u istinitost svojih riječi, ali zapravo je to znak laganja. Ljudi koji govore istinu nemaju potrebu širiti priču i ubacivati zapravo nevažne detalje.

Govor tijela sve otkriva

Možda vam on verbalno govori sve ono što želite čuti, a to je, naravno, da vas nikada nije prevario. No govor tijela ne prati njegove riječi. Na primjer, kada vam potvrdno odgovara na neko pitanja, pogledajte mu glavu. Vrlo lako je moguće da dok govori ‘da’, lagano odmahuje glavom što je jasno ‘ne’.

Izvor: tportal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/ova-tehnika-nepogresivo-otkriva-laze-li-vam-partner/||claudebot