Dovoljno je 12 minuta kako biste nekog osvojili

Objavljeno: 21. 4. 2014 u 21:42h

Ako potencijalnog partnera ili partnerku želite već na prvom sastanku oboriti s nogu, ovo morate znati – za impresionirati potencijalnog partnera na prvom sastanku imate svega 12 minuta, pokazalo je novo istraživanje.

muškarac žena

Novo istraživanje pokazalo je kako je dovoljno svega nekoliko minuta odluke hoće li nam određena osoba postati partner ili ne. Tako rezultati istraživanja pokazuju kako imamo samo 12 minuta na prvom sastanku za impresionirati potencijalnog partnera, a odlučujući su kriterijumi prema kojemu se ocjenjuje potencijalni partner osmijeh (64 posto), uspostavlja li ta osoba kontakt očima (58 posto) te ton glasa (25 posto).

Istraživanje koje je provela francuska osiguravajuća kuća AXA obuhvatilo je dvije hiljade ispitanika, a rezultati su pokazali kako je miris tijela najčešće odbija odbija, a odmah nakon toga nalazi se loš zadah. Osim toga, ono što nas takođe vrlo često može odbiti kod potencijalnog partnera je i psovanje, a s time se slaže 38 ispitanika.

No prema rezultatima istraživanja, čini se da potencijalne partnere prosuđujemo i prije nego što dođe do prvog sastanka. Tako 20 posto ispitanika priznaje kako potencijalne partnere provjerava na društvenim mrežama prije nego što prvi put izađu na sastanak. Koliko je izgled važan prilikom ostavljanja prvog utiska, pokazuje i podatak kako šest posto žena i pet posto muškaraca u susret prvog sastanka ide na dijetu, prenosi Daily Mail.

Što se tiče prosuđivanja potencijalnog partnera ili partnerke, rezultati pokazuju kako su muškarci dvostruko skloniji potencijalnoj partnerki pružiti drugu šansu nakon lošeg prvog utiska nego žene, koje to znatno rjeđe rade.

Karakteristike dobrog prvog utiska:

  • Osmijeh (64 posto)
  • Kontakt očima (58 posto)
  • Svjež i mirisan dah (45 posto)
  • Lijep ton glasa (25 posto)
  • Dotjeran styling (23 posto)

Karakteristike lošeg prvog utiska:

  • Neprijatan miris tijela (59 posto)
  • Loš zadah (53 posto)
  • Psovanje (38 posto)
  • Neuredna odjeća (36 posto)
  • Pretjerana ozbiljnost (33 posto)

Izvor: tportal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/dovoljno-je-12-minuta-kako-biste-nekog-osvojili/||claudebot