Zaposlene mame zadovoljnije svojim životom

Objavljeno: 18. 4. 2014 u 15:32h

Nedavno istraživanje pokazalo je da se samo 13 odsto mama osjeća krivicu što ostavlja dijete dok ide da radi.

zap mama

Dok su ranije zaposlene mame osjećale krivicu što ostavljaju dijete kod kuće da bi išle na posao, novo istraživanje pokazuje da su se stvari promijenile, pa je to trenutno slučaj kod samo 13 odsto mama.

Zapravo istraživanje pokazuje da su zaposlene mame zadovoljnije svojim životom od onih koje ostaju kod kuće i čuvaju djecu.

Od oko 900 ispitanih mama skoro polovina 48 odsto izjavila je da ih posao čini srećnim.

“Često mislimo da su zaposlene mame iscrpljene, nezadovoljne jer trče iz kancelarije po dijete u školu i nemaju ni sekund za sebe. Ali, realnost je malo drugačija. Većina želi da radi i živi takvim životom”, kaže Džastin Roberts portparol sajta Mumsnet, koje je sprovelo istraživanje.

Ispitane domaćice su izjavile da osjećaju da nisu cijenjene u društvu.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zaposlene-mame-zadovoljnije-svojim-zivotom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])