Šest savjeta za bolju kožu

Objavljeno: 18. 4. 2014 u 19:10h

Ukoliko počnete da vodite računa o ovih šest stavki, na korak ste od svježe i zdrave kože…

kosa-koza-lice-580x350

Umivanje dva puta dnevno

Nemojte iz jedne krajnosti da uskačete u drugu. Umivajte lice ujutru i uveče, to je sasvim dovoljno, nema potrebe da umivate lice po nekoliko puta na dan.

Prestanite da koristite grubu rukavicu ili sapun koji iritira kožu

Vodite računa da kada skidate šminku ili kada se umivate ne koristite bilo šta što bi moglo da skine prirodan sloj ulja sa vaše kože i izazove upalu, odnosno crvenilo. Koristite tonike za osjetljivu kožu, one koji imaju sredstva koja smiruju kožu, poput kamilice, zelenog čaja. Ukoliko imate masnu kožu na kojoj brzo izbijaju akne koristite tonik za umivanje koji sadrži salicilnu kiselinu.

Umjereno korišćenje pilinga

S godinama enzimi koji čiste kožu i obnavljaju je počinju da „zakazuju“ pa naša koža nije više elastična, otporna… zdrava. Tada je preporučljivo da, s vremena na vrijeme, koristimo piling kreme koje uklanjaju mrtve ćelije, omekšavaju bore i kožu čine svježom i mekom. Skoro svaki dermatolog savjetuje da se pilinzi koriste uveče, odnosno neposredno pred odlazak na spavanje, kada je koža u stand by fazi, odnosno fazi „oporavka“. Dva puta sedmično je sasvim u redu, tj. preporučljivo. Sve preko može da izazove upalu kože.

Obavezno skidajte šminku pred spavanje

Znamo, desi se da ste toliko umorni da nemate snage da skinete šminku nakon iscrpljujućeg dana ili nezabroavnog izlaska. S obzirom da šminka zatvara pore i utiče na rad masne supstance koja se zove sebum i koja čisti našu kožu i mrtve ćelije, trebalo bi ipak da potražite posljednji atom energije. A da ne pričamo o tome da spavanje sa šminkom može da izazova upalu i ozbiljnu infekciju kože.

Umivanje vrelom vodom

Ovo je posebno bitno zimi kada nam je koža suha. Vruća voda pretenduje da dodatno „osuši“ našu kožu pa je preporučljivo da koristite mlaku vodu ili hladnu.

Izbjegavajte rukavice ili maramice za umivanje

Rukavice i maramice za čišćenje lica su savršene u situaciji kada nemate vremena, odnosno kada ste u teretani, na kratkom putu, ali nikako ne treba da ih koristite svakodnevno. Za potpuni i najbolji efekat jedini lijek su kreme i pilinzi koji dovoljno dubinski čiste vašu kožu.

Izvor: Elle.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sest-savjeta-za-bolju-kozu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])