Znakovi koji otkrivaju da ste dobri u krevetu

Objavljeno: 15. 4. 2014 u 10:38h

Uživate u čestim i kvalitetnim odnosima s partnerom i mislite da ste dobri u krevetu? Dobro, to je jedna stvar, no potpuno druga stvar je ono što mislite da vas čini dobrim ljubavnikom. Slijedi lista od sedam stvari koje jasno otkrivaju jeste li dobar ljubavnik.

muškarac žena ljubav

Osjećate povezanost s partnerom

Istraživanje koje su proveli seksolozi na temu ‘Šta čini dobar seks?’ pokazalo je kako odgovor ne leži u nekoj određenoj tehnici, već u činjenici da partneri osjećaju međusobnu povezanost. Dobar seks nije samo tjelesno iskustvo, već onaj koji povezuje partnere. Znači, biti dobar u krevetu ne znači do savršenstva dovesti određene poze, već znati se s partnerom povezati na iznad tjelesnog nivoa. Kako bi to ostvarili, mnogi proučavaju tantrički seks, karezzu i druge tehnike koje povezuju um i tijelo.

Samouvjereni ste

Osobine koje imaju sjajni ljubavnici su samouvjerenost, pozitivna slika o vlastitom tijelu te činjenica da se u svom tijelu osjećate seksi. Naime, ako se osjećate seksi u svom tijelu, velika je šansa da ćete poboljšati libido, i omogućiti da se u potpunosti predate seksualnom iskustvu, piše bodyandsoul.com.au.

Niste zapeli u kolotečinu

Dobar ljubavnik zna da za dobar seks nije dovoljno koristiti samo polne organe, već i mozak. Naime, kreativnost, mašta i spremnost na neke nove i drugačije stvari učiniće vas dobrim ljubavnikom zauvijek. Rutina je najgori ubica libida, stoga svakako upotrijebite svu svoju maštu kada je u pitanju seks.

Slušate svog partnera

Slušanje partnera još je jedna važna osobina dobrog ljubavnika, a, naravno, važno je biti i pažljiv, velikodušan i nesebičan. Upamtite, seks je zajedničko iskustvo oba partnera, a obraćanje pažnje na partnerove želje važnije je od bilo koje druge stvari koje činite među plahtama. Bez dobre komunikacije nitko ne može biti dobar ljubavnik.

Ne požurujete stvari

Kao i kod većine stvari u životu, i u seksu valja obratiti pažnju na detalje i, naravno, za sve odvojiti dovoljno vremena. I uvijek na prvo mjesto staviti kvalitet.

Ne propuštate prilike za seks

Za sjajan seksualni život, vrlo je važna ravnoteža između spontanosti i toga da to zaista i učinite. Matematika je u seksu vrlo važna pa tako pripazite da češće kažete da nego li ne. Budite pristupačni prema svome partneru i imajte na umu da, premda se odbijanje čini tako jednostavnim, često će upravo to narušiti kvalitet seksa.

Zaigrani ste u krevetu

Na seks možete gledati i kao na rekreaciju za odrasle, a upravo za vrijeme seksa biste se trebali opustiti i dobro zabaviti. Ako želite biti dobri u krevetu, budite zaigrani i pokažite svoj užitak.

Izvor: Tportal.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/znakovi-koji-otkrivaju-da-ste-dobri-u-krevetu/||claudebot