Ovih pet stvari ni zbog koga ne treba da uradite

Objavljeno: 15. 4. 2014 u 09:33h

 Možete sa sobom da uradite šta god hoćete, ako su vam motivi ispravni. Ako to činite zbog sebe – da biste se bolje osjećali, da biste iskazali promjenu koju osjećate iznutra, da biste bili bliži sebi. Ponekad je ono što sa sobom činimo zbog nekog, konstruktivno, jer nas vodi ka razvoju i integritetu. A ponekad je nedopustivo, jer je upravo suprotno od onoga što jeste i što možete da budete.

djevojka

Foto: www.freedigitalphotos.net

Da promijenite frizuru

On voli ravnu, dugu plavu kosu, ili sjajnu crnu bubi frizuru, a vi nosite divlje raščupane vatrenocrvene uvojke. Ukoliko vam stavlja do znanja da bi volio da se transformišete (a to nije tako teško, malo farbe, šišanja i peglanja) to znači da on ne voli vas. Želi da vas pretvori u neku idealnu sliku koju ima u glavi, da vas smjesti u zadate okvire i to se neće zaustaviti na frizuri. Kosa izražava ličnost i karakter i ako se njemu ne sviđa vaša kosa, ne sviđate mu se ni vi. Ne suštinski. Žena mijenja frizuru i boju kose, da bi otpratila svoje unutrašnje metamorfoze. Tačka. Amin. Zakon.

Oćelavite se i ofarbajte u fluorescentnozeleno, ako je to dio vašeg buđenja. Ali ako želite njemu da ugodite… pa, možete to i na druge načine, takvi kakvi ste.

Da prestanete da nosite štikle

Postoji samo jedan razlog da se žena odrekne štikli. Dečko joj je nizak. Ona ne želi da ih ljudi zagledaju na ulici i da njemu bude neprijatno, da ga drugovi zezaju…

On neće da poraste od toga što ćete sići sa potpetica. Eventualno ćete biti iste visine. Ili ćete i dalje biti viši, a svi će vas i dalje pitati da li vam to smeta. Ali razmislite o svom stavu. Spremni ste da se skratite za glavu da biste se spustili na nečiji nivo? Neprihvatljivo.

Sada razmislite o njegovom stavu.

Ne puca od ponosa što je smuvao takvu žensku? Ne uživa da svima pokaže kako on mališa, šeta ono što viši i ljepši od njega ne mogu? Neprihvatljivo.

Da prestanete da psujete

Ima kulturnih muškaraca, koji ne psuju. Mada i takvi procijede psovku kad im otkažu svi sistemi kontrole bijesa. Ima momenata kad je jedino psovka na mjestu. Samo ona tačno izražava vaše stanje i osjećanja. Nemojte se ujedati za jezik, zato što on misli da vas kultura obavezuje da trujete sebi nervni sistem. Neka njega sa njegovom pristojnošću, nadajte se da ima neke kulturne ventile i da ga neće strefiti kap od potiskivanja emocija. To vam je kao odvikavanje od pušenja. Ako ostavljate cigarete zbog svog zdravlja (a ne jer je on nepušač) ne odustajte od psovanja, zbog svog zdravlja (iako je on čistunac).

Da se učlanite u stranku

Ah, dasa je u igri i objasnio vam je kako od političkog opredjeljenja možete samo da imate koristi, naročito uz njega. On će da vam prokrči put, da vam zaposli sestru, da vas uvede u aktivan život aktivistkinje. Ako to stvarno može i hoće, uradiće to i bez da vas uslovljava članstvom. Političko opredjeljenje vam je kao žig na licu. I ako ga promijenite, onaj ispod ostane utisnut i vidljiv. Ukolio nalazite sebe u političkom angažmanu, u ideji, u sistemu, ne treba vam niko da vas vrbuje. Ali ako vam se politika gadi i ne nalazite sebe u toj priči, nemojte se prodati. Dobro, možda baš za najveće pare. Ali to uradite zbog sebe, a ne zbog njega.

Da odete na plastičnu operaciju

E sad, ako ste htjeli da smanjite nos i povećate grudi, a niste imali pare i sreli ste nekog ko hoće to da vam finansira, samo naprijed, iskoristite priliku. Ali ako vam vaši nedostaci nikad nisu smetali, a niste ni nevini ni usedjelica, nema razloga da se podvrgnete bolnim intervencijama i trajnim korekcijama da biste se nekome više sviđali.

Ko se sviđa sebi, sviđa se i drugima.

Izvor: b92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/ovih-pet-stvari-ni-zbog-koga-ne-treba-da-uradite/||claudebot