Trikovi kako izgledati mršavije

Objavljeno: 14. 4. 2014 u 13:35h

Odjeća može vizuelno istaknuti i sakriti određene dijelove tijela. Upravo zbog ovog razloga je važno pravilno odabrati odjeću.

djevojka

Modni trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu i ponekad je teško držati korak s modom. Određena odjeća ne odgovara svima i stoga bi bilo dobro da ne forsirate nositi ono što vam ne stoji, pa čak i ako je to posljednji krik mode.

Ako ste krupnije tjelesne građe i imate malo više masnih naslaga oko struka, izbjegavajte nošenje uskih košulja i majica. Preporuka stilista za one žene koje imaju nešto više naslaga oko struka šira odjeća poput tunike koja će prekriti nedostatke.

Ako imate uzak struk i široka bedra, trebate izbjegavati majice do struka. Uske majice koje su do struka dodatno naglašavaju razliku između sitnog gornjeg dijela tijela i većeg donjeg dijela. Umjesto toga možete kombinirati majicu sa sakoom koji sežu do pola stražnjice.

Nemojte kupovati odjeću nekoliko brojeva manju samo zato što ste prije mislili da ćete izgubiti višak kilograma. Ta odjeća neće izgledati lijepo i istaknuće sve vaše tjelesne mane.

Odjeća treba biti tamnije boje jer one vizalno „skidaju“ nekoliko kilograma. Vertikalne pruge također daju vizualno mršaviji učinak.

Samo zbog toga što je to hit ove godine, ako vam ne stoji, nemojte odijevati. Umjesto toga odaberite odjeću u kojoj se osjećate dobro i koja ističe vaše tjelesne prednosti, a ne ono što ističe vaše nedostatke.

Najveći ženski adut su visoke pete jer u njima osim što noge izgledaju lijepo učiniće vas višima, a samim time i mršavijima.

Izvor: Ženskikutak.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/trikovi-kako-izgledati-mrsavije/||claudebot