Hranom do boljeg seksa

Objavljeno: 14. 4. 2014 u 15:30h

Dodajte ove podizače libida svakodnevnoj prehrani…

ishrana

Soja

Baš nas zanima seksaju li se vegetarijanci bolje i češće od nas ostalih. Budući da često konzumiraju soju, koja je izrazito snažan afrodizijak. A osim što budi želju za seksom, umanjuje simptome PMS-a, povećava vlaženje te smanjuje rizik od karcinoma prostate kod muškaraca. Puno soje jesti!

Bademi

Iliti mendule. Bogati su vitaminom E, magnezijem i vlaknima. A i dugo su vremena upravo bademi smatrani simbolom plodnosti. Zašto? Zato što su naši stari jako dobro znali da miris badema potiče strast kod žena.

Šparoge

Prije par stotina godina, običaj u Francuskoj je nalagao da se mladoženji serviraju 3 tanjura šparoga prije konzumiranja braka. Šparoge doprinose proizvodnji histamina, a histamin nam pomaže da postignemo orgazam. Matematika je jednostavna.

Avokado

Sadrži velike količine vitamina E koji pospješuje proizvodnju testosterona, estrogena i progesterona. Osim toga, potiče i vlaženje te oticanje klitorisa. Hmmm, zvuči zanimljivo…

Bosiljak

Miris bosiljka navodno toliko pali i izluđuje muškarce da su u drevnim vremenima žene utrljavale sušeni bosiljak u gole grudi. Danas znamo i zašto – bosiljak potiče cirkulaciju i tjera krv baš tamo gdje treba!

Brokula

Ona obiluje vitaminom C, potiče cirkulaciju i podiže libido kod žena. Osim svih njenih ostalih kosristi, ovo je svakako još jedan dobar razlog da je uvrstite u svakodnevnu prehranu.

Čili

Sadrži kapsaicin koji potiče cirkulaciju te povećava osjetljivost živčanih završetaka. Za vaš još sretniji svršetak!

Jaja

Jaja su izvrsna namirnica za sve one muškarce koji se bore s postizanjem ili održavanjem erekcije. Sadrže proteine i aminokiselinu L-arginin koja se pokazala efektivnom u liječenju erektilne disfunkcije.

Smokve

Smokve se povezuje s povećanom proizvodnjom sperme, kao i s boljim kretanjem iste. Želite li zatrudnjeti, obavezno smokve ubacite na meni.

Luk

Od davnina se erektilna disfunkcija liječila upravo konzumacijom luka, a nedavno su naučna istraživanja potvrdila da luk zaista poboljšava seksualne aktivnosti mužjaka štakora.

Med

Sadrži velike količine borona, minerala koji pospješuje proizvodnju estrogena. A navodno podiže i razinu testosterona.

Kamenice

Ove su školjke odavno poznate kao snažan afrodzijak. Bogate su cinkom, pospješuju proizvodnju sperme i testosterona, te podižu libido.

Nar

Iliti šipak. Njegov je sok toliko zdrav da samo čaša ovog soka dnevno pospješuje proizvodnju testosterona za čak 30%.

Bundeva

Umjesto čipsa, ubuduće grickajte sjemenke bundeve jer ubrzavaju protok krvi u intimne dijelove za 40%, a osim toga poboljšavaju potenciju te preventivno djeluju na probleme s prostatom.

Lubenica

Nedavna istraživanja su pokazala da redovna konzumacija lubenice ima učinke slične onima koje izaziva konzumacija Viagre. Sad nam je lubenica postala još draža i jedva čekamo ljeto!

Ginseng

Takođe jako dobro poznata namirnica u svijetu afrodizijaka. Podiže razinu testosterona, a njegova afrodizijčka svojstva nedavno su potvrdila i znanstvena istraživanja.

Izvor: Cosmopolitan.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/hranom-do-boljeg-seksa/||claudebot