Prva samostalna izložba Zorane Srećo: Mnoštvo emocija izraženo kroz slikarstvo (Foto)

Objavljeno: 24. 1. 2015 u 16:28h

Prva samostalna izložba mlade pravnice i slikarke Zorane Srećo, pod nazivom „Neka zid ne bude prazan“, održana je sinoć u Domu omladine u Banjaluci. Ovom prilikom, izloženo je više od 20 slika rađenih tehnikom ulja na platnu.

izlozba_sreco_2

Autorka je rođena 1988. godine, po zanimanju je diplomirana pravnica, a slikarstvom se bavi u slobodno vrijeme. Većina radova koje su posjetioci mogli vidjeti nastala je tokom njenog školovanja.

Većinom predstavlja prirodne motive i kroz sopstveni doživljaj primorja, planina, cvijeća ili rodnog Grahova, prenosi mnoštvo emocija.

izlozba_sreco_3

„Slikam najčešće kad se suočavam sa određenim problemima, jer me slikanje ispunjava, popravlja mi raspoloženje i pomaže da dođem do cilja koji sebi postavim“, kaže Srećo.

Portretima se bavi u manjoj mjeri budući da joj pružaju manju slobodu u radu.

Iako su pravo i slikarstvo dva naizgled nespojiva svijeta, autorka kaže da je oba opredjeljenja podjednako ispunjavaju i da uspijeva da pomiri njihove suprotnosti.

„Nije lako, ali i slikanje i pravo imaju svoje mjesto i značaj u mom životu“, zaključuje ona.

Izvor: Etrafika

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/prva-samostalna-izlozba-zorane-sreco-mnostvo-emocija-izrazeno-kroz-slikarstvo-foto/||claudebot