Život viđen okom kamere

Objavljeno: 14. 11. 2014 u 19:23h

Osmi međunarodni salon fotografije “Banjaluka 2014” u četvrtak naveče svečano je otvoren u velikom izložbenom prostoru Kulturnog centra Banski dvor, u prisustvu brojnih posjetilaca.

bl

Organizator je Univerzitetski foto-kino klub iz Banjaluke, a izložene su fotografije autora iz 63 zemlje.

Dragan Prole, predsjednik ovogodišnjeg Salona fotografije “Banjaluka 2014”, kazao je da je odziv autora bio veliki i da se na konkurs prijavilo 370 fotografa sa oko 4.000 fotografija.

“Imali smo težak posao da odaberemo fotografije, naročito one nagrađene. Ove godine imali smo tri teme: slobodna kolor, slobodna crno-bijela i life fotografija. Za izložbeni dio odabrali smo 220 fotografija, a za projekcioni 250”, rekao je on.

Članovi žirija su Branislav Brkić, predsjednik Foto-saveza Srbije, Vasja Doberlet, predsjednik Foto-saveza Slovenije, i Milorad Kaščelan, član Univerzitetskog foto-kino kluba iz Banjaluke.

Kaščelan kaže da je kvalitet pristiglih fotografija bio izuzetan, s obzirom na to da se radi o renomiranim autorima koji šalju radove na izložbe ovako visokog ranga. Glavni kriterijum bile su tehničke karakteristike fotografije, a onda i sama priča koju fotografija nosi.

“One fotografije koje su se izdvojile kvalitetom su i nagrađene i u sve tri sekcije imamo po 17 nagrada. Od ove godine imamo i jednu novu nagradu, a to je nagrada za najbolji portret na fotografiji”,  dodaje Kaščelan.

Izložba će biti otvorena 15 dana. Salon fotografije spada u jedan od najprestižnijih događaja u regionu, a dokaz tome je i specijalna plaketa koja mu je dodijeljena od strane Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost, koja ga je ocijenila sa četiri zvjezdice.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/zivot-viden-okom-kamere/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])