Banjalučanka Rozalija Čabrić hekla igračke (Foto)

Objavljeno: 9. 11. 2014 u 10:33h

Rozalija Čabrić iz Banjaluke, po zanimanju ekonomistkinja, kako nije našla posao u struci odlučila se za neobičan hobi, izradu heklanih lutki, koje su joj vremenom počele donositi određena primanja.

foto

Igračke nastale u Rozalijinoj radionici postale su brend ”My Precious Toy”, a kako nam je rekla oduševljavaju i djecu, ali i odrasle.

”Prva igračka koju sam napravila bila je mala zelena kornjača sa crvenim kačketom. Bila je toliko slatka da sam odlučila da je napravim. Prvi put mi je uspelo da uradim bez iakakve šeme, znala sam da je to nešto što trebam da radim. Tu kornjaču kupio je momak od dvadesetak godina, što me je ostavilo bez teksta”, priča Rozalija.

Izlagala je sajmovima u Banjaluci, a naišla je na veliku zainteresovanost za  ovakvu vrstu igračkica. Svaka igračka je  za nju  izavoz.

”Odrasli takođe kupuju igračke i to ih kupuju baš za sebe. Pravim i kolekcije igračaka, a nedavno je žena srednjih godina naručila kolekciju lavića baš za sebe”, istakla je Rozalija.

Iz njene igle za heklanje nastaju pčelice, slonići, zečevi, lavići, mede. Za izradu igračke treba od četiri do pet sati i za to vrijeme skoro da ne ustaje.

Ideja joj ne nedostaje, pa tako planira obogatiti igračke dodacima, a neke je već uvrstila u ponudu poput mede koji ”nosi” papučice.

”Izrađene su od akrilne vunice u kombinaciji sa vunom, što zavisi i od toga koja mi boja treba. Unutra su punjene koflinom, od koga se izrađuju jastuci. Igračke su potpuno bezbedne i nije bilo reklamacija, i zaista su prilodljive deci”, kazala je Rozalija.

Dodaci su satenske trake, oči su obično od dugmića, dobro su učvršćeni, ali ima ih i heklani. Kada je u pitanju održavanje preporučuje ručno pranje, ali kako kaže bilo je slučajeva da ih peru u mašini i da im ništa nije bilo.

Osim igračaka Rozalija hekla privjeske, te pletene kape. Uz igračke u ponudi su i kutije za pakovanje, a svaki kupac dobija i uputstvo za održavanje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/banjalucanka-rozalija-cabric-hekla-igracke-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])