Uspomene oživjele stari duh gradova

Objavljeno: 31. 10. 2014 u 09:30h

U Narodnom pozorištu RS otvorena je izložba “Uspomene” autora Goluba Vujičića, koji je serijom grafika dočarao duh stare Banjaluke. Posjetioci su mogli da vide i akvarele, koji prikazuju primorski duh koji je nekad vladao u gradićima i mjestima Crne Gore.

slikacitava

“Izložba je moja davna želja da na jedan svoj način, iz svog ugla pokušam da povežem za mene dva najljepša grada na svijetu, Herceg Novi i Banjaluku. U Herceg Novom sam odrastao, a sve ostalo sam postigao u Banjaluci”, istakao je Vujičić.

Organizator izložbe je Udruženje Crnogoraca “Njegoš” iz Banjaluke. Ovo je četvrta likovna izložba u organizaciji ovog udruženja, a biće otvorena do sredine decembra.

“Ova manifestacija nije značajna samo za naše udruženje, nego i za poštovaoce likovne umjetnosti koji će imati još jedan doživljaj pod ovim krovom”, rekao je glumac Dragoslav Medojević, koji je član udruženja.

Udruženje “Njegoš” osnovano je 2010. s ciljem da prezentuje kulturu i umjetnost Crne Gore na ovim prostorima. Jedan od budućih planova udruženja je da do kraja godine organizuje književno veče sa pjesnicima iz Crne Gore.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/uspomene-ozivjele-stari-duh-gradova/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])