Izložba grafičkih dizajnera (foto)

Objavljeno: 11. 2. 2012 u 23:11h

Izložba pod nazivom “50 godina grafičkih komunikacija u Srbiji 1960/2010” u kojoj su prestavljeni znakovi i grafička komunikacija u posljednjih 50 godina, kao i postavka “Banjalook 3”, koja predstavlja radove grafičkih dizajnera RS otorene su u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Svi građani izložbu mogu da vide do 10. marta ove godine.

Banja look 3

Izložba “Banjalook 3” je postavljena sa autorskom izložbom Radomira Vukovića “50 godina grafičkih komunikacija u Srbiji”, a njome se ujedno i zaokružuje 20 godina grafičkog dizajna Republike Srpske.

Ideja je bila da se grafički dizajneri prijave na javni poziv za učešće na izložbi, koji je MSU RS raspisao od oktobra do decembra 2011. godine.

Izabrano je 39 autora sa 371 radom, u kategorijama logotipa, piktograma i vizuelnih sistema, od kojih je potom selekcijom izabrano 198 radova, a selekciju su izvršili grafički dizajner Radomir Vuković i koordinatora projekta dr Goran Janković.

Ovim postavkama obilježen je Dan Muzeja savremene umjetnosti RS i 41 godina postojanja ovog muzeja a projekat je realizovan u saradnji sa Muzejem primenjene umetnosti iz Beograda.

Neke od izloženih radova možete pogledati u galeriji.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vizuelna-umjetnost/izlozba-grafickih-dizajnera-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])