CKUDM Veselin Masleša: Igre sa Ozrena šlag na 66. sezonu

Objavljeno: 23. 12. 2014 u 16:20h

Ansambl Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša” je veličanstvenim koncertom u prepunoj sali Narodnog pozorišta RS završio svoju 66. sezonu! Publika je imala priliku da uživa u magiji folklorne igre i narodnoj pjesmi, a šlag na sve je bilo premijerno izvođenje igara sa Ozrena i Trebave.

vese

“Dugo smo se pripremali za godišnji koncert koji je šlag na godinu. I tako već 66 sezona! Zadovoljstvo nam je još veće što je dvorana bila puna publike. Lijepo je nastupati pred prepunom salom, ali, nažalost, bilo je dosta onih koji su ostali uskraćeni za uživanje u narodnim igrama i pjesmama, jer su ulaznice bile rasprodate u rekordnom roku”, rekao je sekretar CKUDM “Veselin Masleša” Rajnat Majstorović.

Dodao je da su gosti koncerta bili članovi ženske i muške pjevačke grupe Katedre za etnomuzikologiju Univerziteta u Banjaluci koji su izvodili tradicionalne pjesme i igre.

“Bio je ovo je četvrti i završni koncert u ovoj godini. Članovi su izveli narodne igre iz Republike Srpske, Srbije i Makedonije, uz pratnju narodnog orkestra, a muška pjevačka grupa je imala samostalne tačke”, rekao je Majstorović.

Član CKUDM “Veselin Masleša” Nikola Popržen, koji je već 15 godina u ovom društvu, kazao je da su se članovi “Maslaše” dugo pripremali za ovaj koncert.

“Naročito smo povećali broj proba posljednji mjesec, a vježbali smo tri puta sedmično po tri časa. Izveli smo 11 igara, a premijerno je izvedena i koreografija “Igre i pjesme sa Ozrena i Trebave”, rekao je Popržen.

I Milica Nilinčić već četiri godine igra u ovom ansamblu.

“Imamo nošnje da možemo obući 1.000 igrača odjednom. Organizujemo četiri godišnja koncerta, na kojima uvijek bude puna sala. Ovaj put su neki, koji nisu stigli da kupe kartu, ipak došli, pa su stojeći pratili igru. Bilo je zaista predivno”, rekla je Nilinčićeva.

Istorija

CKUDM “Veselin Masleša” osnovan je 1948. godine. U posljednjih deset godina društvo okuplja oko 300 aktivnih članova, djece, omladine i aktivnih igrača, koji su svrstani u četiri sekcije i osam grupa po uzrastu. Svi oni redovno i vrijedno rade, da bi nastavili tradiciju i održali visok umjetnički nivo izvođenja programa, dostojan renomea stečenog u dugoj istoriji društva.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/ckudm-veselin-maslesa-igre-sa-ozrena-slag-na-66-sezonu/||claudebot