Počinje rekonstrukcija banjalučkog Studentaskog pozorišta

Objavljeno: 24. 9. 2014 u 14:10h

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ozvaničili su početak rekonstrukcije Studentskog pozorišta u ovom gradu, za šta je gradska uprava izdvojila 284.000 KM.

rekons

Radojičić je rekao da je ovim ispoštovan dogovor sa predstavnicima Studentskog pozorišta iz 2012. godine, te izrazio zadovoljstvo što je rekonstrukcija početa nakon provedenih procedura u skladu sa zakonom i što će mladi entuzijasti dobiti bolje uslove za rad.

“Uprkos tome što u ovoj godini nema dovoljno sredstava, kultura u Banjaluci vrlo intenzivno živi, a interesantno je da je u toku izgradnja ili rekonstrukcija čak dvije scene”, rekao je Radojičić, navodeći da će jedna pozorišna scena biti i u Studentskom kampusu za Studente akademije umjetnosti.

On kaže da je Kulturni centar Banski dvor prvi put nakon mnogo godina u potpunosti na raspolaganju za kulturne sadržaje, zbog čega su u toku razgovori na lokalnom i republičkom nivou o konceptu ove ustanove kao epicentra kulturnih dešavanja u budućnosti.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će građevinski radovi koštati 284.000 KM, dok će grad obezbijediti i 150.000 KM za opremanje objekta, koje bi izvođač radova trebalo da završi u roku od 120 dana.

“Radimo na tome da 150.000 KM za opremanje obezbijedimo i iz nekih drugih izvora, ne čekajući naredni budžet”, rekao je Gavranović.

Direktor pozorišta Goran Jokić rekao je da u radu imaju 100 aktivnih članova i 10 predstava na repertoaru, te da se godišnje odigra 70 predstava za 12.000 gledalaca.

On je dodao da je Studentsko pozorište u julu postalo član Svjetske organizacije studetskih pozorišta, čime je steklo mogućnost organizovanja međunarodnog festivala, koji se planira za naredno ljeto pod nazivom “Kestenburg”.

Prema njegovim riječima, Studentsko pozorište radi dobru stvar ne samo za svoj grad, već i za Republiku Srpsku, jer na svakom nastupu ističu odakle su, što, kako je rekao, mnogi u okruženju prepoznaju i cijene.

“Na nedavnom međunarodnom kongresu u Liježu održao sam prezentaciju Banjaluke, Republike Srpske i Studentskog pozorišta, svi su bili oduševljeni i jedva čekaju da ih pozovemo”, rekao je Jokić.

Studentsko pozorište osnovano je 1977. godine, a okuplja uglavnom studente banjalučkog univerziteta, ali i srednjoškolce i simpatizere pozorišne umjetnosti, dok su u njegov rad uključeni i profesionalci.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/pocinje-rekonstrukcija-banjaluckog-studentaskog-pozorista/||claudebot