Banjaluka: Ljeto uz umjetnost

Objavljeno: 26. 6. 2014 u 08:58h

Izložbe, koncerti, književne večeri i filmske projekcije neki su od programa u kojima će ljubitelji umjetnosti moći besplatno da uživaju ovog ljeta u Banjaluci.

ljeto

U Banskom dvoru Kulturnom centru kažu da će za sve postavke, kao za i veliki broj koncerata ulaz biti slobodan.

“Početkom jula imaćemo dvije izložbe, a onda slijede manifestacije kao što su “Vezeni most”, “Kratkofil” i “Frešvejv”, kazali su u ovoj instituciji i dodali da će se program odvijati u zgradi Banskog dvora, ali i na tvrđavi Kastel.

Iako pozorišna sezona u Dječijem pozorištu Republike Srpske završava 30. juna, posjetiocima je dostupan Muzej lutaka, jedinstven u jugoistočnoj Evropi. U izložbenom salonu ovog teatra trenutno je postavljena i izložba djela akademskog slikara Marije Marić koja će biti otvorena do kraja avgusta.

Direktor Muzeja Republike Srpske Nada Puvačić ističe da je zahvaljujući saradnji sa kompanijom “m:tel” svim posjetiocima omogućen besplatan ulaz do kraja godine. Osim stalne postavke Muzeja, u svakom trenutku dostupna je bar još jedna izložba.

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske kažu da će izložba koja je trenutno postavljena “Dobrović, Šumanović, Konjović, Šuput – Evropski konteksti” biti otvorena do druge polovine jula. Ulaz je besplatan, a svake sedmice posjetioce kroz izložbu vode kustosi.

I sezona u Narodnom pozorištu Republike Srpske je završena i predstave neće biti igrane do septembra, ali su njegova vrata otvorena za poštovaoce umjetnosti. Svi koji žele mogu da pogledaju stalnu postavku u foajeu nacionalnog teatra koja obuhvata fotografije predstava od osnivanja pozorišta do danas.

Galerija

Galerija UDAS svakog mjeseca ima nove izložbe, a za svaku je ulaz slobodan. Iz Galerije poručuju da će ljubitelji umjetnosti moći cijelog ljeta da uživaju u njihovim postavkama.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/vijesti-kultura/banjaluka-ljeto-uz-umjetnost/||claudebot