Djeca sa ushićenjem dočekala Djeda Mraza

Objavljeno: 4. 12. 2014 u 16:46h

Radost, ushićenost, osmijesi, radoznali pogledi i bezbroj pitanja najmlađe publike ispunili su dječiju “Juhu” scenu Gradskog pozorišta “Jazavac” u Banjaluci na premijeri predstave “Vesela šuma čeka Djeda Mraza”.

poo

Banjalučki “Jazavac” u utorak uveče je bio premali da primi sve zainteresovane ljubitelje teatra koji su željeli da sa veselim Medom, brzim Zekom i lukavom Lijom uz okićenu jelku i vesele pjesmice dočekaju Djeda Mraza i dobiju poklone.

Priču iz vesele šume, pod rediteljskom palicom Aleksandre Spasojević, oživjeli su glumci Marko Nedeljković, Marko Vukosav i Nataša Perić, koji su za svoju interesantnu i prisnu igru nagrađeni gromoglasnim aplauzom i ovacijama prisutnih mališana.

Uz pjesme, koje su za ovaj komad napisali Dejan Zorić i Vedran Gavrić, najmlađa publika je mogla naučiti da se dobro dobrim vraća, kao i da je iskreno prijateljstvo velika vrlina.

Ove bitne životne lekcije na scenu su donijeli Medo, Zeko i Lija, koji, iako spletkare jedni protiv drugih, na kraju postanu dobri prijatelji.

Najveće oduševljenje u publici je izazvao dolazak Djeda Mraza sa poklonima, a kada se zavjesa spustila, bilo je i suza zbog kraja avanture sa herojima djetinjstva.

“Uživao sam radeći sa kolegama i Aleksandrom Spasojević. Predstava je dinamična, brza, vesela i upravo zbog toga se i dopada mališanima. Velika je odgovornost igrati za djecu koja su najzahtjevnija publika, pa je na kraju njihov aplauz zaista velika nagrada za nas glumce”, rekao je Marko Nedeljković, koji je na sceni oživio interesantnog Medu, čiji lik uči djecu da treba da budu dobri prema svojim prijateljima, te učine sve da se ne svađaju, već zajedničkim snagama putuju kroz nove avanture.

Prva repriza predstave odigrana je u humanitarne svrhe za pomoć dječaku Nenadu Jokiću iz sela Polom kod Bratunca, dok se druga repriza igra u nedjelju, 7. decembra, u 18 časova.

Predstava će se, prema riječima Aleksandre Spasojević, igrati i za dodjelu paketića za Nikoljdan i Novu godinu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/djeca-sa-ushicenjem-docekala-djeda-mraza/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])