Glumac Stojan Matavulj oduševio publiku u Jazavcu

Objavljeno: 4. 11. 2014 u 12:58h

Kako izgleda kada se vrhunskom glumom oduševi publika čiji smijeh ispuni svaki djelić pozorišne sale pokazao je iskusni glumac Stojan Matavulj koji je izveo komad “Komušanje mozga” u Gradskom pozorištu “Jazavac”.

stoj

Poslije gotovo svake replike, salom se prolamao smijeh i aplauz, a na sceni je carevala spontanost, šarm, toplina, zvuci gitare i odlična komunikacija koju je Matavulj uspostavio sa publikom.

Posjetioci su imali priliku da u nedjelju veče u ovoj neobičnoj umjetničkoj kombinaciji koja nije klasična monodrama, a ni klasični stendap, kroz sjajne glumačke kreacije čuju o savremenoj umjetnosti, o kulturi uopšte, o vječnoj misteriji muško-ženskih odnosa, o stanju u društvu, politici…

Kao muzička pratnja, u predstavi učestvovali su poznati muzičari Jadran Vučković (“Daleka obala”) i Robert Grubić (“Barber Šop”).

“Bilo mi je jako lijepo. Drago mi je da je banjalučka publika prihvatila ovakvu vrstu predstave. Srećan sam što im se dopalo”, rekao je Matavulj.

U svoj autorski projekat glumac iz Varaždina utkao je sve što mu je padalo na pamet, a nije imao gdje reći, osim u kafani ili prijateljima.

“Budući da se bavim glumom onda imam mogućnost to reći na sceni. Vodio sam se nekim temama za koje sam mislio da bi ljude zanimale”, dodao je glumac.

Iako su godine iskustva iza njega, uvijek mu najviše znači taj uzajaman odnos između njega i publike.

“Lijepo je kada se probude ovakve emocije i osjeti energija, kakvu smo mi imali večeras”, naglasio je Matavulj.

Iako sala nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, zbog jačine aplauza nije se mogao steći takav utisak. Ovacije i neumorni dlanovi publike otpratili su sa scene Stojana Matavulja.

Zrnićeva i Šavija

Posebnu draž ovom nastupu dali su i gosti, glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske, Slađana Zrnić i Boris Šavija.

Zrnićeva, koja je banjalučkoj publici već poznata po sjajnim glasovnim sposobnostima, izvela je kultnu pjesmu Pegi Li “Fever”, dok je Šavija prodornim glasom svirajući gitaru zajedno sa muzičarima na sceni otpjevao pjesmu Darka Rundeka “Ljubav se ne traži”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/glumac-stojan-matavulj-odusevio-publiku-u-jazavcu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])