Smiljana Marinković o nagradi na Zapletu 06: Uloga Palčice čast i odgovornost

Objavljeno: 30. 10. 2014 u 09:40h

Iskonska glad za pozorištem u očima, ljubav prema sceni pokazana kroz svaki pokret, mladalačka svježina, vjera i nada da je pozorišna umjetnost ona koja može da uvede u najskrivenije životne tajne, ali da izazove iskren smijeh, najlakše bi opisali mladu glumicu Smiljanu Marinković.

jazavac

Talenat pokazan na ovogodišnjem Festivalu “Zaplet 06”, prilikom igranja u komadu “Terapija”, prepoznala je publika i žiri, a Marinkovićeva je proglašena najboljom glumicom.

“Nagrada koju sam dobila mnogo mi znači. Ovo je moje prvo učešće na festivalu. Nadam se da je ovo lijep početak jednog novog poglavlja u mom životu. Priznanje je i potvrda da sam na pravom putu i da treba da ostanem na njemu”, rekla je Marinkovićeva za “Glas Srpske”.

Predstavom “Terapija”, u kojoj igra sa kolegom Bojanom Kolopićem, u kojoj su na duhovit, ali i realan način pokazani problemi u muško-ženskim odnosima, završila je školovanje na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Marinkovićeva je diplomirala 5. jula u klasi profesora Jelene Kostić Trepetove. Režiju za komad koji osvaja srca publike potpisuju Belinda Božičković i Duško Stanivuk.

“Dva mjeseca smo radili na ovoj predstavi. Proces je bio prepun ideja, mašte, poleta, podrške, volje, rada i ljubavi. Sve što smo stvarali stvarali smo zajedno. Trudili smo se da likovi budu istiniti, da se svako u njima može pronaći, da ispričamo priču svakog od nas”, dodala je mlada glumica.

Nakon što je diplomirala, vrata teatra za nju su se širom otvorila. Osim “Terapije” imala je čast da radi na predstavi “Od kolijevke pa do braka” u režiji Ane Đorđević, koja je otvorila ovogodišnji “Zaplet 06”.

“Odmah nakon ove premijere počela sam sa radom na predstavi “Palčica” u Dječijem pozorištu Republike Srpske, u režiji Aleksandra Pejakovića. Tumačim naslovnu ulogu, što je velika čast, ali i odgovornost”, otkrila je Marinkovićeva.

Osim toga, sprema se i za odlazak u Priboj na Dane Danila Lazovića, gdje će se održati takmičenje u govorenju poezije.

Kada je riječ o mladim ljudima koji su sebe pronašli u svijetu pozorišta, smatra da imaju dovoljno prostora da iskažu svoj talenat.

“Oni koji kažu da ne mogu zapravo time opravdavaju svoju nemoć i neuspeh. Ako glumac ponudi i iskaže svoju kreativnost na pravi način, sigurna sam da će to svako oberučke prihvatiti. Živimo u svetu prepunom opravdanja, sujete i laži, ali verujem da svaka iskrenost, kreativnost i rad pronađu svoje mesto i uvijek se cijene”, zaključila je mlada glumica.

Lik Katarine

Kao i svaki glumac i ova mlada umjetnica voljela bi da na sceni oživi neke od kultnih likova.

“Lik Katarine iz drame Dušana Kovačevića “Sveti Georgije ubiva aždahu” je moja najveća želja još od prvih pomisli da se bavim glumom. Akademiju sam upisala govoreći jedan njen monolog. Takođe bih voljela da igram u nekoj adaptaciji romana velikog Dostojevskog. Ima mnogo toga, ali još mnogo moram da učim i radim”, kazala je Smiljana Marinković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/smiljana-marinkovic-o-nagradi-na-zapletu-06-uloga-palcice-cast-i-odgovornost/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])