Rambo Amadeus spustio zavjesu na Zaplet 06

Objavljeno: 29. 10. 2014 u 14:59h

Kombinacija jedinstvene, ali ipak prepoznatljive poezije, proze, razmišljanja i filozofije neponovljivog Ramba Amadeusa spustila je zavjesu na ovogodišnji Međunarodni festival mladog glumca “Zaplet 06” na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”.

rambo

Njegov stil obraćanja publici kao i stihovi, ali i replike koje smišlja upravo u tom trenutku na sceni izmamili su mnogo smijeha i gromoglasne aplauze u ponedjeljak uveče u “Jazavcu”.

“Veče glomazne poezije” u pratnji pijaniste Ivana Aleksijevića izvedeno je u čast nagrađenih na “Zapletu 06” koji je sedam dana u Banjaluci budio duh umjetnosti.

“Oduvijek sam volio da se “kerebečim” pred publikom, još od malih nogu kada sam nastupao na školskim priredbama. Ovo izvođenje večeras drugačije je nego koncert i meni je milo što sam tu”, rekao je Rambo Amadeus poslije nastupa.

U Gradskom pozorištu “Jazavac” žamor i smijeh, zadovoljna publika koja je ostala na koktelu i razmjenjivala utiske i iskoristila priliku da se fotografiše sa glumcima. Vidno zadovoljni ovogodišnjom organizacijom, nisu štedjeli riječi hvale.

“Ovo je definitivno najbolji “Zaplet” do sada. Redovno dolazim u “Jazavac” i neke komade sam gledala i više puta. Cijenim rad ovih mladih ljudi koji ne daju da se kultura i umjetnost zapostavlja i koji su nam priuštili ovako kvalitetan repertoar na festivalu”, rekla je jedna Banjalučanka, koju smo zatekli u “Jazavcu”.

O festivalu i mladim glumcima, kratko je prokomentarisao predsjednik žirija glumac iz Varaždina Stojan Matavulj.

“Predstave su bile vrlo dobre. Drago mi je da je Banjaluka vidjela široku ponudu mladih glumaca koji se tek dokazuju na daskama. Najviše pažnje obraćao sam na spontanost, prirodnost i šarm što se, moram priznati, sve rjeđe može vidjeti u teatru”, objasnio je on.

Početak i kraj ove kulturne manifestacije obilježila je sala ispunjena do posljednjeg mjesta, pa čak i oni koji su sjedjeli na stepenicama pored, ponos u očima organizatora jer su uspjeli u svojoj kulturnoj misiji i godina dana do sljedećeg festivala koji sa nestrpljenjem očekujemo.

“Komušanje mozga”

Iz Gradskog pozorišta “Jazavac” najavili su da posjetioce već 5. novembra u 20 časova očekuje veče smijeha sa Stojanom Matavuljem i gostima pod nazivom “Komušanje mozga”. Pored Matavulja, nastupiće Jadran Vušković, Robert Grubić i gosti iznenađenja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/rambo-amadeus-spustio-zavjesu-na-zaplet-06/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])