Dva sata smijeha u Poskokovoj dragi

Objavljeno: 12. 6. 2014 u 14:41h

Smijeh, aplauzi, pa opet smijeh i aplauzi i tako gotovo dva sata, odjekivali su salom Narodnog pozorišta Republike Srpske, u kojoj nije bilo dovoljno mjesta za sve koji su željeli da pogledaju predstavu “Čudo u Poskokovoj dragi”.

komedi

Komad Ante Tomića, koji je na sceni oživio Krešimir Dolenčić, na velikoj sceni nacionalnog teatra Srpske izveli su glumci Satiričkog kazališta “Kerempuh” iz Zagreba.

Sjajni dijalozi, iznenadni obrti situacije, različiti karakteri predstavljeni ironično dio su djela koje je banjalučka publika odlično prihvatila u utorak, treće večeri Teatar festa “Petar Kočić.

Posebnu draž predstavi dala je muzika. Hitove Miše Kovača, koji se uvijek rado zapjevaju, na sceni je svirao pijanista, a glumci i publika su zajedno pjevali. Glumci nisu mogli sakriti uzbuđenje i emocije, jer su ih zaljubljenici u teatar podržali na najljepši način, nevjerovatno dugim aplauzom i ovacijama.

“Publika je bila fantastična, nismo mogli očekivati više od ovoga što smo danas dobili”, rekla je glumica Ana Maras koja tumači lik šarmantne Splićanke, konobarice Lovorke.

Kaže da se, kao i uvijek, trudila da prenese emociju kako bi joj publika vjerovala, jer joj je to najvrednije.

“Ovo je na neki način i fatalistički komad, jer u njemu ljubav sve pobjeđuje, što je i divna poruka da ljubav može da se bori protiv svega”, istakla je ona.

Jednu, ne baš pozitivnu ulogu tumači mladi i talentovani glumac Borko Perić, koji igra načelnika Županijske policijske uprave u Splitu Gorana Kapulicu.

“Bilo nam je predivno igrati, publika je odlično reagovala na predstavu i uživala. Meni je ovo prvi put da igram pred Banjalučanima i prezadovoljan sam”, kazao je on.

Trudio se, kaže, da na što uvjerljiviji način dočara lik koji opisuje kao “ljudsko đubre”.

“Vjerujem da je publika prepoznala sve te tipove ljudi koji su se smjenjivali na sceni. Nadam se da će neko od naših ubrati neku nagradu na ovom festivalu”, dodao je on.

Na sceni se smjenjivalo šesnaest glumaca, a svako od njih ostavio je svoj pečat i prisutnima omogućio da uživaju u magiji na sceni.

Novi broj časopisa za pozorišnu umjetnost “Scena” promovisan je u utorak uveče na sceni “Petar Kočić” nacionalnog teatra Srpske, u pratećem programu festivala. O časopisu su govorili Selimir Radulović i Luka Kecman.

“Gluha svadba”

Komad “Gluha svadba” Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice u režiji Hasana Džafića, Lajle Kaikčija i grupe autora biće izveden večeras u 20 časova u Narodnom pozorištu RS.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/dva-sata-smijeha-u-poskokovoj-dragi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])