Parodijom položili ispit glume

Objavljeno: 10. 6. 2014 u 11:40h

Članovi Studija “Jazavac” izveli su premijerno predstavu “Bogovi su prolupali” u okviru sedmice ovog studija koja je održana u Banjaluci.

parodijom polozili

Mladi glumci pod vođstvom mentora Slađane Zrnić nastupili su u nedjelju uveče na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”, a publika je uživala u parodiji na grčke mitove.

Mladi polaznici škole glume pokazali su ljubiteljima teatra šta su naučili u proteklih osam mjeseci, a imali su časove dikcije, akrobalansa i plesa.

Glumica Slađana Zrnić kaže da je ovo treća generacija mladih polaznika studija “Jazavac”.

“Zajedno sa glumicom Draganom Marić izvela sam dvije generacije polaznika studija glume, a u trećoj smo zbog velike zainteresovanosti angažovali i druge predavače”, rekla je Zrnićeva.

Dodaje da je treća generacija glumaca podijeljena u tri grupe, a da je ona sa svojom ekipom osmislila predstavu “Bogovi su prolupali”.

“Zadovoljna sam kako su spremili nastup. Ipak su oni zreliji polaznici, od 15 do 20 godina. Najmlađe članove prve grupe vodi Nikolina Jelisavac, dok Velimir Blanić koji je ujedno i profesor na akademiji glume radi sa drugom grupom”, priča Zrnićeva dodajući da svi mladi ljudu koji žele da se oprobaju u glumačkim vodama mogu doći u studio “Jazavac”.

Gimnazijalka Milica Galić kaže da je oduševljena časovima glume, kao i časovima provedenim u pozorištu.

“Oduvijek sam htjela da se bavim glumom. Sada sam još više zainteresovana za ovaj poziv i mislim da ću školovanje nastaviti u tom pravcu”, kaže Galićeva.

Scenska igra

Glumica Slađana Zrnić ističe da je cilj Studija “Jazavac” da obrazuje mlade glumce i da ih nauči kulturi življenja.

“Kroz scensku igru mladi nauče i dikciju, steknu disciplinu, a takođe se edukuju i kao buduća publika”, kaže Slađana Zrnić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/parodijom-polozili-ispit-glume/||claudebot