Dvije nove nagrade glumici Nikolini Jelisavac

29. March 2012.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske danas je održana pres konferencija povodom Međunarodnog dana pozorišta i izuzetnog uspjeha glumice Nikoline Jelisavac.

Narodno pozorište RS

Glumica NPRS Nikolina Jelisavac, ovih dana osvojila je dvije značajne glumačke nagrade. Jedna je “Tmačin prsten” za ulogu gradonačelnika Antona Antoviča u predstavi “Revizor”, a druga nagrada je za najbolju mladu glumicu na “Danima komedije” u Jagodini za epizodnu ulogu u predstavi “Sedam i po”.

Jelisavac je rekla da joj nagrade nikad nisu bile motiv za rad, ali da su potvrda da je na pravom putu.

“Najveća nagrada za mene je trajanje”, rekla je glumica, i dodala da je pored rada, truda, posvećenosti i odricanja, jedna od najvažnijih stvari partner sa kojim glumac igra.

Na konferenciji nam se obratio i umjetnički direktor pozorišta Željko Stjepanović, koji je govorio o planovima i novim projektima Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Banjalučko pozorište će u aprilu početi rad na dvije nove predstave, “Krivica” Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića i “Viktor ili djeca na vlasti” Rože Vitraka, u režiji Filipa Grinvalda.

U narednom periodu NPRS gostovaće u mnogim gradovima. U Prnjavoru će se predstaviti sa 6 svojih predstava, a gostovaće i u Prijedoru, Trebinju, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Mostaru…

Stjepanović je najavio i Teatar Fest, koji će se na sceni NPRS održavati od 4. do 10. juna 2012. godine.

“Ove godine ćemo pokušati da podignemo na viši nivo kvalitet Teatar Festa. Novina je konkurs za savremeni dramski tekst, na koji se prijavilo oko 140 tekstova. Takođe, uvešćemo i radionice koje će se odnositi na glumce, režisere, dramaturge, ali i na novinare.” – rekao je Stjepanović

Na sceni NPRS večeras se izvodi komedija “Revizor” Nikolaja V. Gogolja, a sutra gostuje Teatar Rugantino Zagreb sa predstavom “Terapija”.

Šta ti misliš o ovoj temi?