“Romeo i Julijana” u virtuelnom svijetu

Objavljeno: 28. 3. 2012 u 23:05h

Premijera predstave „Romeo i Julijana“ Dis Pozorišta mladih iz Banjaluke izvedena je večeras u Domu omladine u Banjaluci. Autor i režiser predstave je Novica Bogdanović, a predstavu je izveo srednjoškolski ansambl Pozorišta mladih.

Bogdanović je istakao da je riječ o predstavi koja je inspirisana poznatom Šekspirovom dramom, prikazanom “na neki drugi način”.

“Ova predstava opisuje današnjost, odnosno generacije virtuelnih igrica i računara. Ovdje imamo dva gejmerska tima koji igraju igrice, i koji iz mržnje jednih prema drugima ulaze u neke stvari koje nisu dobre. Imamo Juliju koja je iz jednog klana i Romea iz drugog, koji se kao i u Šekspirovoj priči, zaljube. Međutim, oni u ovoj priči ne uspijevaju da pronađu svoj put, što je u stvari i osnovna tema ove predstave”, istakao je Bogdanović.

Mlada glumica Jelena Vilandačić, koja igra ulogu Julijane u ovoj predstavi, rekla nam je da je ova predstava prije svega poučna.

“Julijana je jedna djevojka od 14 godina, koja je tek počela da izlazi sa svojom prijateljicom Šilom, koja je uvodi u “moderni” svijet i pokazuje kako treba da se ponaša. U svemu tome, ona upoznaje dečka u koga se zaljubljuje, odnosno, svog Romea. Njih dvoje zajedno otkrivaju jedan novi svijet, svijet poezije i Šekspira kroz koji pokušavaju da nađu sebe i da se izraze”, objasnila je Jelena.

Ona je istakla da ova predstava može da pomogne svim tinejdžerima koji se u zadnje vrijeme sve češće nađu u situaciji u „kakvoj bi bili Romeo i Julija u modernom vremenu“.

Autor i režiser predstave Novica Bogdanović dodao je još i to da je zadovoljan večerašnjom premijerom koja je privukla veliki broj posjetilaca.

“Ono što bih želio da istaknem je to da su rasprodate sve karte za ovu predstavu. To nam pokazuje da ovakva vrsta predstave i ovaj način rada privlači veliku pažnju, te da je ovaj ansambl već stasao za neke veće projekte”, rekao je Bogdanović.

Premijera predstave „Romeo i Julijana“ izvedena je u okviru završne večeri „Aplauz festa 2012“ koji se od ponedjeljka održava u Domu omladine u Banjaluci. Prva repriza ove predstave planirana je za 2. april.

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/romeo-i-julijana-u-virtuelnom-svijetu/||claudebot