Banjalučani uživali u tradicionalnom Novogodišnjem gala koncertu

Objavljeno: 11. 1. 2015 u 08:59h

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci sinoć je održan tradicionalni novogodišnji gala koncert banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra na temu filmske muzike.

Gradski tamburaski orkestar

Predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka Spomenko Guzijan izjavio je  da su nastojali da obuhvate filmove koji su obilježili 20. i prvu deceniju 21. vijeka.

“Na gala koncertu našle su se teme iz filmova `Šindlerova lista`, `Miris žene`, pa sve do domaćih filmova `Ko to tamo peva` i `Montevideo – vidimo se`”, istakao je Guzijan.

On je podsjetio da Gradski tamburaški orkestar tradicionalno više od 10 godina priređuje gala koncert uoči Nove godine po julijanskom kalendaru.

“Na taj način mi otvaramo našu koncertnu sezonu i nastojimo da svake godine za novogodišnji gala koncert obogatimo kulturnu ponudu, ne samo Banjaluke, već čitave Republike Srpske”, zaključio je Guzijan.

Uz orkestar, koji je svirao pod dirigentskom palicom Jelene Jovanović, na koncertu su nastupili solisti – Aleksandra Radović, Saša Berendika, Marko Cvijić, Biljana Nedić, Velimir Blanić, Anica Zrilić…

Specijalni gosti koncerta bili su mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” i Plesni klub “Habanera”.

Novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra ima humanitarni karakter, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kao pomoć za rad škole tambure.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucani-uzivali-u-tradicionalnom-novogodisnjem-gala-koncertu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])