SPD Jedinstvo: Putovanje na krilima anđeoskih glasova

Objavljeno: 24. 12. 2014 u 09:27h

Savršen spoj različitih glasova koji su u publici izazvali prijatnu jezu i koji su svojom ljepotom sve prisutne poveli u jedinstven svijet horskog pjevanja obilježili su godišnji koncert Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”.

slikacitava (5)

Kao i svaki put, tako je bilo i u ponedjeljak uveče, koncertna dvorana Banskog dvora Kulturnog centra bila je prepuna, a u njoj su se pored hora mogli čuti jaki i dugi aplauzi.

Na tradicionalnom koncertu svoj talenat umjetnici na sceni, pokazali su pod dirigentskom palicom Nemanje Savića.

Posebno zanimljivi bili su nastupi koji su uključivali i scensku igru.

“Ovakvi koncerti su prilika da se predstave svi naši aktuelni članovi hora, vokalni i instrumentalni solisti, da  se svakome pruži prilika, da se još jednom, po isteku godine predstave publici u Banjaluci”, objasnio je Savić.

“Jedinstvo” je svojoj vjernoj publici poklonilo šarolik repertoar gdje su se mogle čuti kompoziciije Aleksandra Kosolapova, Aleksandra Arhangelskog, Marka Tajčevića, kao i nezaobilaznog, velikog Stevana Stojanovića Mokranjca. Za potpun ugađaj na sceni pobrinuli su se i soprani Karolina Mihajlović i Biljana Kerkez, tenori Radojica Žagran i Živan Živanović, bariton Lazar Radoja, kao i alt Mila Milićević. Bogatstvo glasovima dali su i zvuci klavira pijaniste Dejana Jankovića, gitare Sandre Santrač i Dragana Radovića. Aleksandar Tripković pratio je hor na harmonici, dok su posebnu energiju cijeloj atmosferi dali Jelena Bašić, Zoran Vujić i Radiša Račić koji su vješto ulili posebnu notu udaraljkama.

“Imali smo želju da koncert pred nastupajuće praznike bude svečarskog i vedrijeg karaktera kao optimističan  uvod u Novu godinu. Atmosfera je bila lijepa i srećan sam što je cijela sala bila u dobrom raspoloženju”, dodao je Savić.

Duh ruske kulture mogao se osjetiti kroz ruske narodne pjesme, a najsnažnijim aplauzom nagrađeno je izvođenje crnačke duhovne pjesme “I Wanna be Ready”. Na repertoaru su bile djevojačke i momačke pjesme Nemanje Savića, a na koncertu se predstavio i muški hor Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Nastup je završen uz ovacije i aplauze kojima je publika odala poštovanje, a “Jedinstvo” je izvelo svoju himnu “Oj deco, majke slavne” Miće Topalovića.

Nastupi

Poslije kratkog predaha, Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” očekuju brojni nastupi.

“U januaru ćemo imati mnogo obaveza na bogosluženjima. Poslije toga očekuju nas nastupi za Srpsku novu godinu, Bogojavljenje, kao i za Svetosavsku akademiju”, najavio je Savić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/spd-jedinstvo-putovanje-na-krilima-andeoskih-glasova/||claudebot