Simfonijski orkestar iz Italije napunio Banski dvor (Foto)

Objavljeno: 18. 11. 2014 u 10:00h

U okviru mjeseca italijanske kulture, sinoć je simfonijski orkestar iz Italije održao koncert u Banskom dvoru u Banjaluci.

Orkestar

Gosti iz italijanske regije Friuli–Venecija–Điulija izveli su Betovenovu “Uvertiru za Koriolan”, Violinski koncert u D-duru Čajkovskog i Šubertovu Devetu simfoniju u C-duru.

Prodekan za umjetnost i međunarodnu saradnju Akademije umjetnosti u Banjaluci Biljana Jašić Radovanović rekla nam je da se radi o saradnji Akademije sa Asocijacijom “Prođeto muzika” i Italijanskom ambasadom.

“Sa Asocijacijom sarađujemo i u vezi festivala ‘Zvuci gradova’. Njihov direktor svake godine u Banjaluci bira naše najbolje studente koji dobijaju jedan ili dva cjelovečernja koncerta na tom festivalu”, kazala je ona.

Koncertu je prisustvovao i počasni konzul Italije u Republici Srpskoj Danilo Kapaso, koji je naglasio da je ovim koncertom Banjaluka večeras bila glavni grad obilježavanja mjeseca italijanske kulture u Evropi.

Nakon Banjaluke orkestar nastavlja svoju turneju u u Sarajevu, Beogradu, Podgorici, Novom Sadu i Tirani.

Izvor: eTrafika

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/simfonijski-orkestar-iz-italije-napunio-banski-dvor-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])