Emocija glasa protkana melodijom gitare

Objavljeno: 13. 11. 2014 u 09:27h

Braća Ratko i Radiša Teofilović i gitarista Miroslav Tadić u utorak uveče, u prepunoj koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra u Banjaluci, emotivnim nastupom proveli su prisutne kroz muzičko nasljeđe naših prostora.

slikacitava (1)

Teofilovići i Tadić interpretirali su repertoar sa prvog zajedničkog albuma “Vidarica”, koji je objavljen 2011. godine, ali i brojne druge pjesme, koje su zasluženo ispraćene ovacijama i dugim aplauzima.

Harmonija dvoglasnog pjevanja, uz pratnju gitarskog virtuoza i fenomenalnog aranžera, kombinacija je koja je banjalučku publiku osvojila od samog početka koncerta.

Koncert je obilovao makedonskim i kosovskim tradicionalnim pjesmama kao što su “Ja izlezi stara majko”, “Snošti go vidov”, “Gusta mi magla” i mnogim drugim.

“Za kraj naše turneje odabrali smo upravo Banjaluku, za koju smo sačuvali posljednje atome snage, znajući da će nas ovde dočekati sjajna publika i neopisiva atmosfera”, kazao je Radiša Teofilović na nastupu u Banskom dvoru.

Redale su se pjesme “A što ti je, mila kćeri”, “Rosna livada”, “Kraj potoka”, a među njima i nova obrada sastavljena od dvije teme – “Nedo le arna devojko” i “Goranine”.

“Pjesme jesu tradicionalne, ali sam za njih napravio posebne moderne aranžmane. S obzirom na to da živim u Los Anđelesu, probe smo održavali putem “Skajpa”, objasnio je Miroslav Tadić, a sudeći prema fenomenalnoj reakciji publike, njihov muzički eksperiment je i te kako uspio.

Ratko i Radiša su predahnuli dok je Miroslav instrumentalno izveo nešto što mu je, prije svega, jako dobro poznato kroz dugogodišnju saradnju sa Vlatkom Stefanovskim – “Kalajdžijsko oro”.

Uloge su se nešto kasnije zamijenile, pa su Teofilovići, u njima svojstvenom “a capella” maniru, izveli “Marijo, bela kumrijo” i “Duni mi, duni, ladane”.

Ni poslije jednoipočasovne muzičke magije publici nije bilo dosta, pa su ovaj fenomenalni umjetnički trojac aplauzima i ovacijama vratili na bis, koji ih je rado počastio još jednom numerom, jer im je, kako su i sami istakli, nastup u Banjaluci svaki put posebno emotivan i neopisivo drag.

“Utisak na sceni je sjajan. Prosto uživamo u trenutku stvaranja muzike pred publikom koja to voli i zna da cijeni”, zaključio je Radiša Teofilović.

Turneja

“Osim Banjaluke, sa turneje će nam u sjećanju ostati Sarajevo džez festival, koji je ove godine imao vrhunske svjetske muzičare poput Džona Meklafina, Dajan Rivs i mnoge druge. Publika je naš nastup pratila sa oduševljenjem, a nama je bila velika čast da izvodimo našu muziku rame uz rame sa svjetskim muzičkim veličinama”, rekao je Radiša Teofilović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/emocija-glasa-protkana-melodijom-gitare/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])