Veče za pamćenje uz prvu Rok simfoniju

Objavljeno: 27. 10. 2014 u 10:40h

Beskonačna ljepota zvuka ispunila je koncertnu dvoranu Banskog dvora Kulturnog centra, a nestvaran sklad električne gitare, bubnjeva i bas gitare sa violinom, violončelom, kontrabasom i klavirom, preko kojih su vladali energični i emotivni vokali, razgalili su publiku koja je došla da čuje prvu “Rok simfoniju” u Banjaluci.

rok

Ispred Banskog dvora bili su prisutni gužva i nestrpljenje publike koja je došla u subotu uveče da podrži talentovane muzičare koji su odlučili da svome gradu poklone neopisive emocije kroz njihov muzički san. Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i svi oni kojima nije bilo teško da stoje sat i po i pjevaju zajedno sa muzičarima na sceni, aplaudiraju do one granice kada dlanovi počnu da trnu, dokazali su da Banjaluka zna da voli, prepozna i podrži umjetnost.

Poslije uvodne melodije, kojom je orkestar pod dirigentskom palicom Branke Radošević-Mitrović označio početak i upečatljive solaže idejnog tvorca “Rok simfonije” gitariste benda “Tupas mene” Dragana Moconje, salom je odjeknuo moćan glas Dijane Josipović, koja je pjevala cijelim svojim bićem veliki hit “Here Comes the Rain Again” britanskog muzičkog dua koji čine sjajna Eni Lenoks i Dejvid A. Stjuart.

Svaka pjesma donijela je more aplauza, a umjetnici, iako su vladali na sceni, nisu mogli vladati svojim emocijama. Svi kao jedno disali su muzikom na pozornici, a pažljivo biran repertoar kojeg su krasile pjesme kao što su “Nothing Else Matters” kultnog benda “Metalika”, zatim “Smooth Criminal” kralja popa Majkla Džeksona, oduševio je zaljubljenike u kvalitetne note.

Zanimljiv nastup priredio je i banjalučki hip-hop bend “Brutal protest”, koji je takođe bio dio ove kreativne priče, izvodeći poznati singl “Gangster's Paradise”.

Nikoga nije ostavila ravnodušnim ni vokal Miljana Smiljanić, koja je prilagodila partiture za orkestar, kada je na sceni hrabro izvela pjesmu popularne rok grupe “Queen”, “Show Must Go On” zajedno sa horom koji je dao posebnu čaroliju zvuku.

Redali su se hitovi “Live and Let Die”, “November Rain”, “Whis You Were Here”, “Stairway to Heaven”, “still got the Blues “…. Da se bez srca ispunjenog muzikom i duše poklonjene notama ne može pjevati dokazala je i mlada banjalučka pjevačica Vanja Mišić, koja je svojim toplim glasom kroz sjajnu baladu Adel “Skyfall” donijela posebna osjećanja.

Kraj koncerta obilježile su ovacije publike koja je stajala i aplaudirala. Poslije silaska sa bine bura emocija se nije stišavala.

“Tresla sam se pet minuta poslije svog izvođenja. Zaista je bilo sjajno. Velika je sreća i zadovoljstvo kad znaš da si uložio svoje vrijeme, strpljenje i san da bi ovo uspjelo, a uspjelo je”, rekla je Mišićeva poslije nastupa.

Kastel

I kao što pjesma kaže “Show must go on”, tako su i ovi talentovani mladi ljudi poručili da je koncert bio samo početak i da će sve svoje snage usmjeriti da sljedeći put “Rok simfonija” odzvanja sa Kastela.

“Mnogo toga je u planu, a prvi cilj nam je nastup na Kastelu. Sigurno ćemo širiti i orkestar i repertoar. Večeras je publika potvrdila da im je ovo bilo malo”, kazao je Dragan Moconja.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/vece-za-pamcenje-uz-prvu-rok-simfoniju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])