Emotivan nastup uz muzičku čaroliju Vlade Podanija

Objavljeno: 15. 9. 2014 u 12:41h

Sarajevski muzičar Vlado Podani još jednom je, na veliku radost banjalučke publike, svim zaljubljenicima u njegove note podario zvuke jedinstvenih ritmova, etno-motiva, modernih pravaca i klasičnih stilova.

muz

Koncert je održan u subotu u Banskom dvoru Kulturnom centru, a prisutni su više od sat uživali u svakoj noti savršene muzičke harmonije koju je donio Podani zajedno sa “Orkestral projektom”.

“Predstavljen je kompletan posljednji album pod nazivom “2012”. Na sceni su nastupili i banjalučki simfoničari, hor “Projekt”, vokali Adelita Rizvanović i Ena Đapo, Kulturno-umjetničko društvo “Daire”, kao i sopran sarajevske opere Dragana Glumac”, kazao je Podani.

On je dodao da sve umjetnike koji nastupaju na sceni sa njim smatra sastavnim dijelom svojih kreacija. Publika je sinoć u jednoj od najakustičnijih koncertnih dvorana u Evropi imala priliku da uživa u kompozicijama “2.0.1.2.”, “Damar”, “Tajm”, “Dilber”, “Ši”, “Kap”, “Barok”, “Drim”, “Vjetar” i “Fajerplejs” na kojima je svoje zavidne vokalne sposobnosti pokazala Dragana Glumac.

“Pet vijekova” je kompozicija koja traje 13 minuta i oslikava vrijeme od dolaska Osmanlija na ovo područje do trenutka kada ostanemo sami i svoji. Na nju se naslanja kompozicija “Svadba”, koja je urađena na bazi glamočkog kola”, rekao je veliki muzičar o dvije kompozicije koje su izazvale najviše pažnje.

Plesači “Daira” tokom izvođenja “Svadbe” dominirali su na sceni, a sa ovom kompozicijom prošle godine na Festivalu folklora u Turskoj osvojili su četvrto mjesto.

Banjalučani, za koje Vlado tvrdi da imaju jak kulturološki odgoj, još jednom su pokazali koliko cijene njegov rad isprativši svaku kompoziciju gromoglasnim aplauzom.

“Sve što radim djelo je univerzuma, ja sam poštar i stvari koje dolaze iz raznih pravaca sakupljam i predajem publici kao jedan visoki emotivni naboj. To ljudi prepoznaju”, istakao je Podani.

Iako nema običaj da izlazi na bis, muzičar je ovaj put, na opšte oduševljenje ljubitelja njegovog djela, napravio izuzetak i još jednom izveo svoju čaroliju satkanu od zvukova.

Sljedeće godine u septembru Vlado Podani obilježava punih 30 godina karijere. To su godine kroz koja ga je, kako kaže, iskustvo ispeglalo.

“Nisam čovjek koji se bavi muzikom. Ja muziku živim. Da ne mogu živjeti od muzike ništa drugo ne bih radio, jer se ovako najbolje izražavam. Jedino tako moj organizam je živ”, rekao je o svom radu ovaj talentovani muzički virtuoz.

Novi album

Vlado Podani vrijedno radi na svom trećem albumu i kaže da muziku ne radi sebi već publici koja ima različite filtere razumijevanja i porive emocija.

“Nastojim da radim tako da svako sebi može da zadrži dva tona koja mu se sviđaju”, kazao Vlado Podani.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/emotivan-nastup-uz-muzicku-caroliju-vlade-podanija/||claudebot