KUD Sveti Sava Best of the best

Objavljeno: 12. 8. 2014 u 19:49h

Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Sava” iz Banjaluke osvojilo je nagradu “Best of the best ” na “Balkan folk festivalu 2014”, koji se već osmu godinu održava u Bugarskoj.

kud sv sava

“Na ovom festivalu do sada je učestvovalo više od 20 zemalja iz cijelog svijeta, a naše društvo ove godine nastupalo je na dva koncerta. Na prvom koncertu u gradu Primorsko predstavili smo se spletom pjesama i igara iz naših krajeva Grmeč i Položaje, a na drugom sa igrama iz Leskovca i Bujanovca” rekao je Milenko Dulić, predsjednik ovog društva.

Publika je na oba koncerta nastupe KUD “Sveti Sava” pozdravila gromoglasnim aplauzima, a organizator festivala proglasio je Dragana Popovića za najuspješnijeg i najperspektivnijeg koreografa na festivalu.

KUD “Sveti Sava” osnovan je 2007. godine i još djeluje kao najmlađe kulturno-umjetničko društvo u regionu.

Društvo trenutno broji preko 250 članova, uzrasta od šest do 45 godina. U dosadašnjem radu formirali su četiri folklorne grupe, dvije pjevačke grupe i orkestar.

Iako djeluju tek šest godina, iza njih je mnoštvo javnih nastupa, cjelovečernjih koncerata, gostovanja, a kao najznačajniji nastupi izdvajaju se učešća na međunarodnim smotrama folklora u Češkoj i Italiji.

“Iako smo bili jako srećni zbog nagrade našeg koreografa, prava euforija i vrhunac slavlja nastao je kada je naš KUD dobio nagradu ‘Best of the best’. Želim da zahvalim svim članovima i koreografu koji su uložili mnogo truda i rada da već nakon šest godina rada KUD ‘Sveti Sava’ osvoji međunarodne nagrade”, rekao je Damir Jovanić, sekretar Društva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/kud-sveti-sava-best-of-the-best/||claudebot