“Banjalučanke” kod gradonačelnika

Objavljeno: 23. 7. 2014 u 11:10h

Banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović izjavio je da je Ženski kamerni hor „Banjalučanke“ osvajanjem zlatne medalje u Rigi još jednom pokazao da na pravi način afirmiše Banjaluku u svijetu.

Banjalucanke-gradonacelnik

„Riječ je o velikom uspjehu naših mladih ljudi. Osvajanjem najsjajnijeg odličja na horskoj olimpijadi, do punog izražaja su došli njihov naporan rad i entuzijazam“, rekao je Gavranović novinarima, nakon prijema koji je danas organizovao za članice i rukovodstvo hora „Banjalučanke“, povodom osvajanja zlatne medalje na nedavno završenoj Svjetskoj horskoj olimpijadi u Rigi u Letoniji.

On je najavio da će grad Banjaluka nastojati da umjetničkim društvima koja na vrhunski način predstavljaju grad obezbijedi i poseban tretman kada je riječ o finansiranju.

Umjetnički rukovodilac hora „Banjalučanke“ Mladen Matović zahvalio je za konstantnu podršku koju hor ima od gradonačelnika i gradske uprave.

Podsjećajući da su „Banjalučanke“ na prethodne dvije olimpijade u Kini i SAD osvojile srebrne medalje, on je naglasio da je učešće na trećoj horskoj olimpijadi za njih bilo srećno, jer su konačno uspjeli da kući donesu zlatnu medalju.

„To je san svakog horskog ansambla, jer je olimpijada najveće svjetsko takmičenje horova“, rekao je Matović, koji podržava stav gradonačelnika da se finansijska podrška društvima određuje u skladu sa ostvarenim rezultatima, bez obzira da li riječ o kulturi, sportu ili nekoj drugoj društvenoj oblasti.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucanke-kod-gradonacelnika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])