Karolina Mihajlović: Neobična Crvenkapa sa 125 glumaca

Objavljeno: 3. 6. 2014 u 09:26h

Operu za djecu “Crvenkapa” Petra Jovanovića izvešćemo već tradicionalno, sedmi put. Poseban značaj ovogodišnjoj predstavi daje činjenica da će na scenu izaći 125 mališana koji su učestvovali u radu.

karolina

Rekla je ovo profesor solo pjevanja u banjalučkoj Muzičkoj školi “Vlado Milošević” Karolina Mihajlović, koja je došla na ideju da djeci iz pripremnih razreda kroz igru, smijeh, glumu i pjevanje ukaže na sve čari umjetnosti i u njima probudi želju da nastave da pohađaju muzičku školu.

Najmlađa publika, ali i njihovi roditelji, rezultate rada ovih malih umjetnika imaće priliku da vide sutra u 19 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

“Željela sam da mališani dolazak u muzičku školu ne shvate kao obavezu, već da uvide da oni svojim ručicama i glasovima mogu da naprave čudo, kada probude u sebi osjećaj za sve lijepo u muzici”, kazala je ona.

Mihajlovićeva, koja je ostvarila ulogu i u opereti “Orfej u podzemlju” čuvenog Žaka Ofenbaha u produkciji banjalučke Akademije umjetnosti, na ovom projektu radi sa profesorom solfeđa Jelenom Bašić i korepetitorom Sanjom Čolić-Zelić.

“Nije lako raditi sa tolikim brojem djece. Uz saradnju moje koleginice Jelene Bašić i našeg korepetitora uspješno oživljavamo ovo djelo na sceni. Da biste bili neko ko vodi takav projekat za mališane, morate se prilagoditi djeci koja imaju sedam ili osam godina. Nama to odlično polazi za rukom”, rekla je kroz smijeh Mihajlovićeva.

Ponosna je, kako je rekla, što je “Crvenkapa” već sedmu godinu na repertoaru Muzičke škole “Vlado Milošević” i što djecu 21. vijeka uči o pravim umjetničkim vrijednostima.

“Najmlađi su danas najčešće u virtuelnom svijetu, mnogo pažnje i koncentracije posvećuju internetu. Ovo je idealna prilika da shvate koliko je divno biti dio ovakvih predstava”, smatra ona.

Kao narator na šaljiv način Mihajlovićeva djecu vodi kroz ovu kultnu bajku.

“Petar Jovanović je to jako dobro osmislio, pa je naša “Crvenkapa” neobična. Svi učestvuju kao hor i pjevaju na sceni. Da bi se svako od mališana našao u predstavi, njima je dozvoljeno da sami biraju uloge. Imamo više Crvenkapa, vukova, bakica, lovaca, da se niko ne bi ljutio”, kazala je Mihajlovićeva.

Pohvale

“Mnogo mi znače pohvale mojih kolega glumaca sa Akademije umjetnosti da sam uspjela kao jedan solo pjevač da osmislim predstavu koja je za malu djecu stvarno veliki zalogaj. Uvijek sa novim klincima, pola godine pripremamo ovu operu i sa nestrpljenjem očekujemo nastup”, kazala je Karolina Mihajlović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/karolina-mihajlovic-neobicna-crvenkapa-sa-125-glumaca/||claudebot