Miladinu Beriću nagrada za satiru

Objavljeno: 18. 1. 2015 u 20:50h

Po izboru časopisa “Nosorog” najbolja knjiga satire za 2014. je “Onomad je bila dobar komad”, autora Miladina Berića.

Miladin Beric

“Knjiga je pesničko otkrovenje, kako veličine satirične poezije, tako i izuzetnog pesnika, koji veličinom svog pesničkog izraza i veštinom pesničkog umeća nadilazi celokupnu publikovanu satiričnu produkciju u 2014. godini”, rečeno je iz časopisa “Nosorog”.

Sabranjem svojih pjesama u jedno djelo, navode iz ovog časopisa za satiru, humor i karikaturu, Berić je potvrdio ono što je bilo vidljivo godinama, a to je da je njegovo stvaralaštvo uglavnom za koplje ispred drugih stvaralaca, na čitavom srpskom kulturnom području.

“Nakon tri veoma uspješne promocije i predstavljanja preko društvenih mreža, ‘Onomad je bila dobar komad’ je krupnim koracima zakoračila među čitaoce i maltene je već sav prvi tiraž tamo gdje i treba da bude”, rekao je Berić povodom najnovijeg priznanja za “Nezavisne”.

Istakao je da ovakva nagrada predstavlja samo jedno – ohrabrenje za autora.

“Očito da je narodu potreban humor, pogotovo kvalitetan, ako ćemo suditi po priznanjima i pohvalama koja su lagano počela da pristižu”, dodao je on.

“Onomad je bila dobar komad” Berićeva je 17. objavljena knjiga. Piše liriku, aforizme i satiričnu poeziju, za šta je višestruko nagrađivan u zemlji i inostranstvu, što podrazumijeva i nagradu “Nadži Naman” sa azijskog kontinenta.

Inače, pod okriljem časopisa, koji je odao priznanje Berićevoj satiri, u ponedjeljak u 18 časova u holu Narodne i univerzitetske biblioteke u Banjaluci biće otvorena izložba karikature. Radi se o postavci nagrađenih i najboljih karikatura autora iz pedesetak zemalja, pristiglih na Sedmi međunarodni konkurs časopisa “Nosorog” na temu “Poznati svjetski filozofi XIX i XX vijeka”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/miladinu-bericu-nagrada-za-satiru/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])