Književna staza Djeda Mraza u čast knjige

Objavljeno: 31. 12. 2014 u 09:28h

Uz prvu knjigu na svijetu objavljenu u 2015. godini “Proljeća Ivana Galeba” Vladana Desnice, defileom Djeda Mrazova u oldtajmerima kroz centar Banjaluke, te stihovima banjalučkih književnika, ali i gostom iz Beograda Evom Ras, obilježena je petnaesta manifestacija “Književna staza Djeda Mraza” u parku “Petar Kočić”.

slikacitava

Ovo pretpraznično književno putovanje, koje Banjalučani uvijek podrže sa oduševljenjem, organizovala je Zadužbina “Petar Kočić Banjaluka-Beograd”, sa književnikom Nikolom Vukolićem na čelu.

“I ove godine smo se okupili oko jedinstvene kulturne manifestacije koja ima za cilj da u prazničnom duhu promoviše književnost, ali i podsjeti na značaj djela Petra Kočića, čije ime i nosimo”, istakao je Vukolić.

Ove godine su se, kako ističe ovaj književnik, odlučili za roman Vladana Desnice, zbog njegove specifične strukture, jer je pisan u formi eseja.

“Desničin roman možemo da čitamo na mnoštvo različitih načina i zbog toga je on savremen i jedinstven. Ova knjiga će se sigurno dugo čitati i uvijek će na poseban način dolaziti do svojih čitalaca”, rekao je Vukolić i naglasio da je knjiga “najljepše igralište za čitaoce u Novoj godini”.

“Kao što Sunce izlazi, tako i knjige izlaze i bili bismo srećni da sa svakim novim danom “rodimo” i po jednu novu knjigu”, istakao je ovaj književnik.

Književno podne počelo je polaganjem vijenca i knjige na spomenik Petru Kočiću, a svojim stihovima Književnu manifestaciju uveličali su brojni književnici iz Banjaluke.

Književnici su se nakon toga “preselili” u “Zimzograd” gdje su se prisutni družili sa Evom Ras koja je potpisivala svoje knjige.

Pored stihova, ono što je Banjalučanima bilo interesantno je svakako defile Djeda Mrazova i književnika kroz grad, koji su na zaista jedinstven način utabali put u novi milenijum.

Promocija

U srijedu, 31. decembra, tačno u ponoć, na ulasku u Novu godinu, ispred spomenika Petru Kočiću biće promovisana knjiga “Proljeća Ivana Galeba” Vladana Desnice, nakon čega će Djeda Mrazovi dijeliti besplatne primjerke građanima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/knjizevna-staza-djeda-mraza-u-cast-knjige/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])