Ljiljana Habjanović-Đurović: Roman “Naš otac” napisan suzama

Objavljeno: 15. 12. 2014 u 09:31h

Kao i svaki put, kada dođe u Banjaluku, čitaoci je dočekaju sa posebnim poštovanjem, a svi oni koji uživaju u njenoj književnoj misli strpljivo čekaju da je pozdrave, razmijene utiske o novom djelu i dobiju uvijek dragu posvetu.

slikacitava (4)

Tako je bilo i ovog vikenda, kada je književnica Ljiljana Habjanović-Đurović stigla u banjalučku knjižaru “Kultura” kako bi predstavila roman “Naš otac”. Ovo djelo je treća knjiga iz njenog porodičnog ciklusa i nastavak romana “Ana Marija me nije volela”. Mnogo toga o knjizi rekli su čitaoci, jer je na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu “Naš otac” bila najprodavanija i najtraženija.

“Zahvalna sam svojim čitaocima što su i ovoga puta poverovali unapred da će roman biti knjiga koja će im se dopasti”, rekla je Habjanović-Đurović.

Intimnu ispovijest žene, koja prvi put poslije 43 godine sreće svoga oca, književnica je pisala sa velikom tugom i uglavnom u suzama.

“Budući da se kao junaci romana pojavljuju stvarni ljudi iz mog života, moje prošlosti i sadašnjosti, zaista sam se trudila da ne pogrešim, da se ne ogrešim ni od koga. To opterećenje imala sam kao čovek. Kao pisac imala sam obavezu da ispričam pošteno tu priču, onako kako se zaista dešavala”, naglasila je književnica.

Susret kćerke sa kojom su u tom trenutku samo uspomene i oca sa kojim je njegova kći iz drugog braka, uvukao je čitaoce u duboku priču jedne porodice.

“Taj susret donosi konačno razrešenje njihove životne drame. Nadam se da načinom na koji sam iznela tu istinu nisam nikoga povredila”, rekla je Habjanović-Đurović.

Govoreći o međuljudskim odnosima danas Habjanović-Đurović naglasila je da je porodica u prvom planu.

“Šta znači imati porodicu znaju oni koji je nisu imali. U romanu sam pisala o tome da svaki odnos mora da se gradi. Čovek na kraju uvek dobije onoliko koliko je dao”, smatra književnica.

Noć knjige

Ljiljana Habjanović-Đurović gostovala je u sklopu tradicionalne manifestacije “Noć knjige” u knjižari “Kultura” u Banjaluci. Ova manifestacija je po 11. put održana u i Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije i Crne Gore, u petak, od 17 časova do ponoći, u knjižarama “Delfi” i “Laguninim” klubovima čitalaca.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/ljiljana-habjanovic-durovic-roman-nas-otac-napisan-suzama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])