Preminuo književnik Dušan Praća

Objavljeno: 7. 12. 2014 u 15:06h

Banjalučki književnik i član Udruženja književnika Republike Srpske Dušan Praća preminuo je u 65. godini, nakon duže i teže bolesti.

Dušan Praća

Dušan Praća objavio je više knjiga poezije za koje je, između ostalih, dobio nagrade “Pečat varoši sremskokarlovačke” i “Slovo Podgrmeča”.

Dobitnik je ovogodišnje nagrade “Šušnjar” za knjige poezije “Šušnjarski šumor” i “Sana u snu Sanjana”.

Neke pjesme su mu prevedene i na strane jezike.

Praća, koji je preminuo juče, rođen je u Kijevu kod Sanskog Mosta 1950. godine. Bio je zaposlen u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci “Petar Kočić” u Banjaluci.

Dušan Praća biće sahranjen sutra u 13.00 časova u groblju “Sjenica” u Banjaluci, a komemorativna sjednica biće održana u Univerzitetskoj biblioteci “Petar Kočić”, sa početkom u 11.00 časova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/preminuo-knjizevnik-dusan-praca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])