Univerzitet u Banjaluci predstavio svoje izdavaštvo

Objavljeno: 31. 10. 2014 u 15:51h

Petog dana Mađunarodnog sajma knjiga u Beogradu sajamskoj publici se sa 25 orginalnih naučnih radova i nastavnih publikacija predstavio Univerzitet u Banjaluci.

fds

Govoreći o izdavačkoj djelatnosti Univerziteta, predsjednik Komisije za izdavačku djelatnost Milan Mataruga naglasio je da je ona veoma intenzivna i kvalitetna.

On je rekao da je upravo stoga Upravni odbor Univerziteta donio odluku da formira Univerzitetsku knjižaru u kojoj će studentima, ali i stručnoj javnosti biti dostupna sva izdanja Univerziteta, među kojim će biti monografija “Izvještavanje u javnom sektoru”, autora Jelene Poljašević, koja je danas prezentovana publici na Štandu Republike Srpske.

“Planiramo i osnivanje fonda iz kog će se finansirati štampanje ovih radova”, rekao je Mataruga.

Jedan od recenzenata monografije – glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota naglasio je da će svi oni koji je budu čitali u rukama imati dobar alat za razumijevanje finansijskog izvještavanja Republike Srpke i naglasio da je ova tema do sada rijetko obrađivana.

On je naglasio da je u Srpskoj zaista postojala politička volja da se sistem primjeni u praksi.

Poljaševićeva je naglasila da je u pisanje monografije ušla sa namjerom da problematiku približi zainteresovanima i da javnost dobije informaciju da li se nešto radi efikasno.

“Malo je poznato da je Republika Srpska među rijetkim evropskim zemljama koje koriste takozvanu obračunsku osnovu. A, ona se u Republici Srpskoj koristi na svim nivoima”, rekla je Poljašević.

Promociji Univerziteta u Banjaluci prisustvovalo je i velika grupa studenata iz Banjaluke, među kojima su studenti koji su volontirali na nedavno završenom Sajmu knjiga u Banjaluci, gdje je Univerzitet predstavio više od 100 svojih publikacija.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/univerzitet-u-banjaluci-predstavio-svoje-izdavastvo/||claudebot