Čitaoce čeka 1.000 novih naslova

Objavljeno: 19. 9. 2014 u 10:47h

Zaljubljenici u čaroliju pisane riječi na ovogodišnjem “Glasovom” sajmu knjige, koji se održava u Banjaluci, moći će da pronađu za sebe pregršt kvalitetnih i zanimljivih izdanja različitih žanrova.

cita

Prema riječima izlagača, na štandovima je izloženo sve od enciklopedija, hitova, trilera i fantastike do knjiga za najmlađe čitaoce.

Izlagači na štandu beogradske izdavačke kuće “Laguna” su kazali da su izabrali skoro hiljadu i po, kako novih tako i starih naslova, za ovogodišnji sajam.

“Svake godine izbacimo oko 200 novih naslova domaćih i stranih autora koji obuhvataju žanrove za svačiji ukus. Ove godine najviše se očekuje od nove knjige Paula Koelja “Preljuba”, “Fajronta u Sarajevu” Neleta Karajlića, “Slepila” Žozea Saramaga. Među omiljenim domaćim autorima su se našli Vladimir Arsenijević, Dušan Miklja, Aleksandar Ilić, Igor Marojević i mnogi drugi”, kazao je Siniša Ljuština iz “Lagune”.

On je istakao da su sajamske cijene za 15 odsto niže od onih u knjižarama, a nude i 10 odsto popusta za kupovinu tri ili više knjiga.

Izdavači su kazali da su zadovoljni brojem posjetilaca na dan otvaranja sajma iako je besparica dovela do opadanja broja kupaca u posljednjih nekoliko godina.

Kembridž Centar Banjaluka je ove godine za posjetioce pripremio specijalne ponude i cijene niže i do 70 odsto.

Na sajamskom prodajnom mjestu Udruženih izdavača Republike Srpske okupljena je većina izdavača iz RS, a za kupce su pripremili izvanredne naslove autora kao što su kandidat za Nobelovu nagradu Eva Lipska, koja je dobitnik ovogodišnjeg Evropskog atlasa za književnost i dobitnik književne nagrade “Stanko Rakita” Aleksandra Čvorović.

“Izdvajamo i djela slovenačkih autora Ive Stropnika i Jurija Hudolina, naš štand je bogat mnogobrojnim izdanjima raznih žanrova”, rekao je u ime Udruženja izdavača RS i Udruženja književnika Srpske književnik Zdravko Kecman.

Knjiški moljci neće ostati praznih ruku ni ukoliko posjete štand knjižare “Mdž book” gdje ih očekuju noviteti sa takođe veoma povoljnim cijenama.

“Čitaocima od noviteta preporučujemo “Ženu iz Pariza” Santa Montefijorea, “Trbosjeka” Izabele Aljende, te Drugu knjigu Trilogije stoljeća autora Kena Foleta pod nazivom “Zima svijeta”,rekla je Mirela Srdić.

Čitalačka publika pohrlila je po priče za svoju dušu, a Žana Lakić je kazala da je kupila više naslova ove godine, a od odabranih izdvaja Tolkinovog “Hobita”, “Greh njene majke” Mir Jam kao i neizostavne klasike Ivu Andrića i Dostojevskog.

Promocija

Promocija nagrađenih romana na konkursu “Zlatna sova” biće održana danas u 13 časova u pres-centru dvorane “Borik” Banjaluka. Posjetioci će imati priliku da se upoznaju sa djelima “Noć na Uni” Ranka Risojevića, “Mramorna svadba” Gorana Šaile i “Satovi u majčinoj sobi” Tanje Stupar-Trifunović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/citaoce-ceka-1-000-novih-naslova/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])