Balkanska premijera filma Težina lanaca dva

Objavljeno: 22. 1. 2015 u 21:43h

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci večeras je održana balkanska premijera dokumentarnog filma “Težina lanaca dva”, autora Borisa Malagurskog, u kome se analiziraju događaji koji su uslijedili nakon raspada bivše Jugoslavije.

Težina lanaca - premijera

Banjaluka.com

Malagurski je istakao da se u filmu dekonstruišu moderni mitovi o obećanjima boljeg života i da su u njemu intervjuisani mnogi eminentni stručnjaci, među kojima su Noam Čomski, Oliver Stoun, Karla del Ponte, Majkl Pareti, kao i bivši direktor CIA.

“Vjerujem da svojim filmom mogu da pokrenem ljude na akciju, da počnu da vjeruju u snagu ličnog doprinosa napretku društva u kome žive”, rekao je novinarima Malagurski.

On je izrazio zadovoljstvo što je premijeri prisustvovao veliki broj građana.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Borivoj Obradović naglasio je da se studenti Srpske pridružuju mladim ljudima iz cijelog svijeta koji žele da čuju i neku drugu priču o događajima nakon raspada bivše Jugoslavije, osim one koja je plasirana posljednjih godina.

Premijeri filma prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministri u Vladi Republike Srpske, zvanice iz kulturnog, javnog i društvenog života.

U Domu omladine u Banjaluci sutra će biti održane dvije projekcije ovog filma, a 24. januara još tri na Mašinskom fakultetu banjalučkog Univerziteta – u 15.00, 18.00 i 21.00 čas.

“Težina lanaca dva”, od svjetske premijere na Montekasino festivalu u Johanesburgu 20. novembra, do sada je prikazana u Švedskom filmskom institutu u Stokholmu, u Meksiko Sitiju, Vankuveru, Torontu, Insbruku, Štutgartu i Berlinu.

Poslije Banjaluke, projekcije ovog dokumentarnog filma biće održane i u Srbiji.

Organizator premijere u Banjaluci su Unija studenata Republike Srpske, Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci i Kulturni centar Banski dvor.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/balkanska-premijera-filma-tezina-lanaca-dva/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])