Banjaluka: “Interstelar” kupio publiku

Objavljeno: 11. 12. 2014 u 16:32h

Naučno-fantastična avantura “Interstelar”, koju je režirao Kristofer Nolan, u svoj misteriozni svijet uvukla je publiku širom svijeta, a ništa drugačije nije ni u Banjaluci.

interstelar

Većina posjetilaca, koji jednom pogledaju film, u multipleks “Palas” vraćaju se da ponove taj doživljaj.

Potvrdila je ovo i portparol multipleksa “Palas” Marina Popović te istakla da je bioskopska sala u terminima kada se prikazuje ovo ostvarenje uvijek ispunjena do posljednjeg mjesta.

“Odavno se nije desilo da se gledaoci vraćaju nekoliko puta da pogledaju isti film. Zaista je veliko interesovanje za ovu svemirsku priču”, dodala je Popovićeva.

Radnja filma prati tim naučnika koji putuju kroz crvotočinu u svemiru kako bi pronašli novu planetu pogodnu za stanovanje. Glavne uloge tumače Metju Mekonahi, En Hatavej i Džesika Čestejn. Džonatan i Kristofer Nolan autori su scenarija. Kristofer je svoje ideje unio u raniju verziju scenarija koji je njegov brat napisao 2007. Teorijski fizičar Kip Torn, čiji je rad poslužio kao inspiracija za film, takođe je bio naučni konsultant tokom snimanja i jedan od izvršnih producenata filma. Pored Nolana, za produkciju su bile zadužene Ema Tomas i Linda Obst.

Društvene mreže i forumi su prepuni komentara oduševljenih gledalaca, a do sada nije bilo negativnih kritika.

“Interstelar” ne bih nazvao samo filmom, već i doživljajem, iskustvom, festivalom za čula i konceptom budućnosti. U njemu smo praktično učesnici priče, jer shvatamo da, nažalost, sudbina likova i ono što preživljavaju lako može biti i naša sudbina. Vizuelni spektakl u potpunosti je praćen intenzivnim emotivnim nabojem, jer teško je ne osjetiti težinu žrtve koju podnosi neko ko napušta svoju porodicu”, rekao je jedan ljubitelj ovog filma.

Priča o hrabrosti

“Od ovog filma dobio sam sve što sam želio – grandioznu, epsku, ali istovremeno i duboko ličnu priču o hrabrosti, žrtvi i važnosti porodice, a sve to uronjeno u beskraj svemirskog prostranstva i teško pojmljive koncepte vremenske relativnosti”, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/banjaluka-interstelar-kupio-publiku/||claudebot