Dablin: “Dah života” najbolji dokumentarni film

Objavljeno: 1. 10. 2014 u 13:39h

Dokumentarni film Snježane Brezo “Dah života” proglašen je za najbolji dokumentarni film “Fingal film festivala” koji se održava u Dablinu.

dah

“Dah života”, snimnjen u produkciji Radio – Televizije Republike Srpske, pobijedio je u konkurenciji 60 filmova iz cijelog svijeta.

Autorka Snježana Brezo rekla je da je tokom projekcije filma u Dablinu sala bila prepuna, a da je kraj filma propratio veliki aplauz.

“Ovo je veliki uspjeh za mene i ekipu koja je radila na filmu, kao i za našu medijsku kuću koja je bila producent filma. Posebno mi je drago da je istina uspjela otići u svijet, ljudi su to ovdje prepoznali i nagradili”, rekla je Brezo.

“Fingal film festival” posvećen je irskoj nacionalnoj kinematografiji i autorima iz cijelog svijeta koji stupaju na međunarodnu scenu.

Dokumentarni film “Dah života” je priča o smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru, koje su 1992. umrle u porodilištu jer nije bilo kiseonika, s obzirom da su kopneni pravci prema Srbiji bili zatvoreni. Savjet bezbjednosti UN tada je zabranio letove nad BiH, tako da je i dopremanje kiseonika vazdušnim putem bilo onemogućeno.

Izvor: RTRS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/film-kultura/dablin-dah-zivota-najbolji-dokumentarni-film/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])