Banjalučanke na lovorikama slave

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 13:53h

Više prijema organizovano je juče u Banjaluci za Ženski kamerni hor “Banjalučanke”, koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskoj horskoj olimpijadu u Rigi, u Letoniji.

Hor, predvođen dirigentom i kompozitorom Mladenom Matovićem, bio je prvo kod gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, koji je izjavio da su “Banjalučanke” još jednom pokazale da na pravi način afirmišu svoj grad i Republiku Srpsku.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić najavio je juče dalju podršku lokalnih i republičkih vlasti uspješnim projektima u oblasti kulture, institucijama i udruženjima. On je priredio prijem za Matovića, čestitajući mu na medaljama hora. Prijemu je prisustvovala i direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Branislava Milekić, koja je upoznala Matovića sa odlukom o dodjeli donacije iz budžeta “Elektroprivrede” za 2014, kojom je odobren novac za Udruženje “Art puls” i za “Banjalučanke”. Hor i Matović bili su na prijemu i kod predsjednika Vlade RS Željke Cvijanović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/banjalucanke-na-lovorikama-slave/||claudebot